Δευτέρα 23 Απριλίου 2018   Μερικώς Νεφελώδης 12°C Μερικώς Νεφελώδης
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
×

Σφάλμα

[OSYouTube] Alledia framework not found
%PM, %Europe/Athens %672 %2017

Δημήτρης Πέττας (Φοροτεχνικός, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ε)

Δημήτρης Πέττας
Δημήτρης Πέττας
Φοροτεχνικός, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ε

«Έχουμε μείνει πίσω στις υποβολές φορολογικών δηλώσεων, μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 1/3. Το TAXIS άνοιξε στα μέσα Μαΐου με κάποια προβλήματα για τους αγρότες, αλλά μόλις προχθές άνοιξε για τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία λήγει στις 30/6 αλλά θεωρώ ότι δεν θα προλάβουμε, δεν θα αντέξει το σύστημα τόσες πολλές υποβολές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να δοθεί μια παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Υπάρχει μια δυσπραγία πληρωμών χρεών από τους συμπολίτες μας, χωρίς αυτό να έχει σχέση με το ότι η Ζάκυνθος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμύρων. Στο διάστημα που το νησί ήταν σε αυτό το καθεστώς, υπήρχε η δυνατότητα αναστολής πληρωμών, αλλά όταν έληξε αυτή η περίοδος, ελάχιστοι μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους. Τώρα δίνεται η δυνατότητα σχεδόν σε όλους για να αποταθούν στη ΔΟΥ και να καταθέσουν αίτημα ένταξης σε ρύθμιση δώδεκα δόσεων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος στις 30/6. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια χαριστική ρύθμιση για τη Ζάκυνθο.

Να προσέξουν οι συμπολίτες μας να μπουν στη ρύθμιση, γιατί πλέον γίνονται ηλεκτρονικά δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.»