Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Χρήστος Κώνστας (Δημοσιογράφος, Οικονομικός Αναλυτής)

Χρήστος Κώνστας
Χρήστος Κώνστας
Δημοσιογράφος, Οικονομικός Αναλυτής

«Οι περισσότεροι εκ των 153 βουλευτών της κυβέρνησης, ήταν άνθρωποι του πεντακοσάρικου, δεν θα αφήσουν τα 7 και 8 χιλιάδες ευρώ που σήμερα παίρνουν. Άρα δεν θα πάνε σε εκλογές.
Για τους ξένους ο Τσίπρας ήταν ο ιδανικός ηλίθιος, πέρασε τα πάντα και τώρα πια δεν είναι χρήσιμος. Τώρα ήρθε η ώρα των μεταρρυθμίσεων και γνωρίζω ότι προωθείται η ιδέα μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος, αλλά με άλλον πρωθυπουργό.

Έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της τρέλας. Αυτή η κυβέρνηση συνεχώς κάνει το ίδιο λάθος και συνεχώς περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα.

H Ελλάδα χρωστά 324 δις ευρώ και πληρώνει τόκους 6,5 δις ευρώ, δηλαδή το 3,5% του ΑΕΠ. Είναι απλά τα πράγματα, για να μην αυξάνεται το χρέος, πρέπει να πληρώνουμε τουλάχιστον τους τόκους.

Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, δεν θα έριχνε το βάρος στο κούρεμα του χρέους, αλλά στην παραγωγή πλούτου, στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας και στις επενδύσεις. Συμπιέστηκαν τα πάντα, η χώρα είναι πολύ φθηνή και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σταθερό πλαίσιο για τον κάθε σοβαρό επενδυτή.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα φτιάξει ένα φιλικό περιβάλλον προς το επιχειρείν.
Eδώ συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, η έκταση του Ελληνικού είναι το φιλέτο της Ευρώπης, συμφωνήσαμε σε αντιπαροχή, θα μπορούσε να είχε προχωρήσει η επένδυση που θα έφερνε και 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντί αυτού ξαφνικά ανακαλύψαμε δάση και αρχαία στην περιοχή. Συνεχώς βάζουμε εμπόδια σε κάθε σοβαρή επένδυση.
Με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς, τους δώσαμε ένα κίνητρο για να επιδιώξουν οι ίδιοι πλέον να έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο, πετύχαμε να βάλουμε τους Γερμανούς να τρέχουν για εμάς.

Μόνο ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σκέφτεται την λογική των επενδύσεων. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον Τσίπρα. Tελικά πληρώνουμε τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης, τιμωρούμαστε για τις ιδεοληψίες της.

Η ανάπτυξη είναι το πρόβλημα και είναι δικό μας πρόβλημα, εμείς πρέπει να το λύσουμε, δεν είναι το θέμα το κλείσιμο της όποιας αξιολόγησης. Οι ξένοι έκαναν το χρέος τους, ας κάνουμε και εμείς κάτι για τους εαυτούς μας. Έχουμε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του πλανήτη και πληρώνουμε το χαμηλότερο επιτόκιο στην ιστορία του πλανήτη.

Εμείς φταίμε για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να την είχε κλείσει εδώ και έναν χρόνο, να είχε πάρει τα 7,5 δις ευρώ δόση που θα πάρει τώρα στο Euro group και με τα άλλα περίπου 6,5 δις ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε λόγω της τερατώδους φορολογίας που επέβαλε, να έριχνε αυτά τα χρήματα στην ανάπτυξη. Τίποτα όμως δεν έκανε και τώρα θα πάρει την δόση και όπως θα την πάρει, θα την δώσει πίσω για πληρωμές τόκων.
Δεν φταίνε οι ξένοι για όλα, σε καμιά πρόταση των δανειστών δεν υπάρχει κόψιμο συντάξεων και αύξηση φορολογίας, εμείς το επιλέξαμε.»