Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)

Αντώνης Νικολουδάκης
Αντώνης Νικολουδάκης
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου

«Η χθεσινή συζήτηση στον δήμο είχε ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά απαιτούνται δράσεις. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια εκτενής συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για το Ναυάγιο, πλην δυστυχώς της Εκκλησίας.

Η πρόταση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, επικεντρώνεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά την θαλάσσια περιοχή που δεν αμφισβητείται η αρμοδιότητα του Δήμου. Εκεί θα προχωρήσουμε άμεσα σε περίφραξη του ναυπηγήματος, ενώ θα τοποθετήσουμε και προσωπικό, ένα ή δύο άτομα, για την εφαρμογή της κανονιστικής. Για την φύλαξη και την καθαριότητα της παραλίας. Παράλληλα προσπαθούμε να βρούμε και ναυαγοσώστες.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την χερσαία ζώνη, όπου είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Παρ όλα αυτά, το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο είναι Δημοτική έκταση, άρα θα προχωρήσουμε σε μια περίφραξη, που θα υποδεικνύει τα όρια του γκρεμού, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Μέσα στον επόμενο μήνα και εφόσον δεν βρούμε κάποιο εμπόδιο, θα πρέπει να έχουν προχωρήσει όλα.»