Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Το Ναυάγιο έχει μεγάλη επισκεψημότητα και δεν τιμά κανέναν αυτή η άθλια εικόνα που παρουσιάζει.
Χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να θίξουμε το ιδιοκτησιακό, θέλαμε να συνεργαστούμε με την Εκκλησία για το καλό της Ζακύνθου. Ο δικηγόρος κ. Γκούσκος, ήθελε να δημιουργηθεί ένας φορέας συνδειαχείρισης της περιοχής, όμως  έχει μεσολαβήσει ενάμιση χρόνος από τότε που έπεσε η ιδέα στο τραπέζι και δεν έγινε τίποτα.
Σήμερα το Ναυάγιο παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης.

Να ξεπεράσουμε τους εκνευρισμούς, να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και να συνεργαστούμε. Η πρόθεση του Δημάρχου κ. Κολοκοτσά, είναι να κάνει κάτι για την ασφάλεια των επισκεπτών στο Ναυάγιο.

Ο Δήμος έκανε πρόσθετη παρέμβαση στο Δικαστήριο για την αγοραπωλησία. Έχουμε στοιχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία μας στα ορεινά, τα γνωρίζει η Μητρόπολη Ζακύνθου αυτά τα στοιχεία.

Η αγοράστρια εταιρία των 15 χιλιάδων στρεμμάτων στα ορεινά, ζήτησε μια επίσημη συνάντηση με τον Δήμο Ζακύνθου, κάτι που έγινε, δεν είναι κάτι κρυφό. Ακούσαμε τις απόψεις της αγοράστριας εταιρίας όπως και οφείλαμε να κάνουμε.

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον Λίβα, εκτιμώ ότι στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε εκεί, την μεταβατική, ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων. Όλα θα πάνε καλά και με την οριστική διαχείριση θα δοθεί μια λύση για τα επόμενα 50 χρόνια.

Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να εξαφανίσουμε τα σκουπίδια από τη Ζάκυνθο. Ακούμε διάφορα ευφάνταστα σενάρια περί Πολωνών και Ρώσων που θέλουν διακαώς τα σκουπίδια μας. Δεν έχουμε καμιά τέτοια πρόταση από πουθενά και σας διαβεβαιώνω επί αυτού. Δεν υπάρχει καμιά πρόταση, ούτε από Πολωνική Πρεσβεία, ούτε από Πολωνική ή άλλη εταιρία, που να ζητά να πάρει τα σκουπίδια μας χωρίς κόστος. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Ζάκυνθο ένας ξένος και να πάρει τα σκουπίδια μας δωρεάν. Υπάρχει μια πρόταση από Πολωνική εταιρία, ως προς τον τρόπο διαχείρισης, με μια δική της μέθοδο που αφήνει ένα μειωμένο υπόλειμμα, αμφιβόλου εγκυρότητας, με συγκεκριμένο κόστος διαχείρισης που είναι 20 ευρώ ο τόνος.

Ακούστηκε ότι η συγκεκριμένη Πολωνική εταιρία θέλει να πάρει τα σκουπίδια μας και να τα μεταφέρει στη Βουλγαρία. Ας είμαστε σοβαροί, έχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο ας πούμε στην Αλεξανδρούπολη που είναι δίπλα στα Βουλγαρικά σύνορα;  Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι κάτι δεν πάει καλά.»