Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Άκης Κοντονής (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ, Δημοτικός Σύμβουλος)

Άκης Κοντονής
Άκης Κοντονής
Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ, Δημοτικός Σύμβουλος

«Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Μαρίνος, ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλό της Ζακύνθου, όχι για ίδιόν όφελος. Ο κ. Α. Μαρίνος εδώ και χρόνια διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλές ξένες Πρεσβείες και έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις διασυνδέσεις του. Είναι πολύ παρεξηγημένος και άδικα θα έλεγα. Γνωρίζω ότι έγινε συζήτηση για τα απορρίμματα της Ζακύνθου στη Πολωνική Πρεσβεία, δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειπώθηκε και τι συμφωνία υπήρξε.

Οι εργασίες για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στον Λίβα, προχωρούν κανονικά και πιστεύω ότι σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί η μονάδα της ενδιάμεσης διαχείρισης.

Υπάρχει ένα ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ότι αφορά το Ναυάγιο, πρέπει να γίνει μια συναινετική συζήτηση, να μιλήσει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Κολοκοτσά, να βρουν μια λύση για το καλό της περιοχής και της Ζακύνθου. Καλά έκανε η Εκκλησία και τοποθέτησε προειδοποιητικές πινακίδες στο Ναυάγιο, για την προστασία των επισκεπτών.

Υπάρχουν πολλές ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ. Εμείς δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ρύθμιση με 100 δόσεις. Προτείναμε στην ΔΕΗ ,αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑΖ σε 150 δόσεις, μείωση επιτοκίου στο 2% ή 3% και επίσης προτείναμε να περάσουν στη ΔΕΗ οι βεβαιωμένες οφειλές πολιτών προς την ΔΕΥΑΖ, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν δέχτηκε τίποτα από όλα αυτά η ΔΕΗ.

Η κλοπή νερού δεν αφορά μόνο τον Πλάνο, είναι ένα φαινόμενο που αφορά όλη τη Ζάκυνθο. Έχουμε τιμωρήσει παραβάτες με πρόστιμα και κάνουμε ελέγχους. Όποιος έχει στοιχεία για κάποιον που κάνει υδροκλοπή, να τα καταθέσει. Να κάνει μια καταγγελία, ακόμα και ανώνυμη, εμείς θα στείλουμε συνεργείο για να ελέγξει.

Έχουμε μεγάλη έξαρση κλοπών και διαρρήξεων στη Ζάκυνθο. Οι παραβάτες έχουν εντοπίσει το κενό που υπάρχει σε ότι αφορά την ασφάλεια, δεν υπάρχει το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό. Κακώς έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά. Οι αστυνομικοί στη Ζάκυνθο δουλεύουν με φιλότιμο, αλλά συμβαίνει το εξής φαινόμενο. Συλλαμβάνουν κάποιους, τους πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά στο Δικαστικό Μέγαρο και μετά από 10 λεπτά είναι ελεύθεροι. Δεν μπορεί να γίνει δουλειά έτσι.

Η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχει χρήμα για επένδυση, οι ξένοι επενδυτές αισθάνονται αβεβαιότητα. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης, έλεγε ότι στις αρχές του 2017 θα είχαμε έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι συνωστίζονται για να έρθουν στη χώρα μας οι ξένοι επενδυτές. Μιλάμε για αστεία πράγματα, με αυτή την κυβέρνηση δεν πρόκειται να έρθει επενδυτής, είναι επαγγελματίες ψεύτες.»