Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Κεφαλονιάς)

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Κεφαλονιάς

«Η Αντιπολίτευση δεν είναι μόνο για να ασκεί κριτική, αλλά και για να καταθέτει προτάσεις. Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πετύχαμε την αναγνώριση, ότι το χρέος δεν είναι εξυπηρετούμενο χωρίς ρήτρα ανάπτυξης, το συμφωνήσαμε αυτό και καθοριστική σημασία σε αυτή την συμφωνία έπαιξε η Γαλλική πρωτοβουλία.

Υπήρχαν παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, τις οποίες δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε, αλλά τώρα επικρατεί η λογική. Όλοι αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δεν ήταν δική μας υπαιτιότητα, αλλά υπήρχαν διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5%, ο κ. Σόιμπλε επέμενε σε πρωτογενή πλεονάσματα για μια δεκαετία, ύψους 3,5% και τελικά συμφωνήσαμε σε ένα ύψος 2% για τα επόμενα χρόνια, μετά το 2023. Οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους, με έναν τρόπο για τον οποίο δεν συμφωνούμε.

Παρ όλα αυτά, ανοίγει ένας δρόμος για μια αναπτυξιακή πορεία, ένας δρόμος που απαιτεί σκληρή δουλειά από την κυβέρνηση. Εμείς επιδιώκουμε, η ανάπτυξη να μεταφραστεί σε νέες θέσεις εργασίας, γι αυτό κάνουμε προσπάθειες για προσέλκυση επενδυτών.

Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και κατά του μαύρου χρήματος. Εμείς θέλουμε να επιστραφεί το μαύρο χρήμα και να πληρωθούν οι ανάλογοι φόροι.

Έχουμε πάρα πολλά θετικά μηνύματα φέτος, σε ότι αφορά τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά.»