Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Ζητώ την ανάληψη των υπαρκτών διοικητικών και πολιτικών ευθυνών. Δεν λειτούργησε σωστά ο Δήμος, οι Ζακυνθινοί είναι απογοητευμένοι με τα όσα ακούνε. Ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση της οργάνωσης των υπηρεσιών και δομών του Δήμο, έχει την υποχρέωση να θωρακίζει τον Δήμο και άρα έχει και την πολιτική ευθύνη.
Δεν ζητώ την παραίτηση του Δημάρχου, αλλά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα ζητήσω ποινικές ευθύνες, αυτό άπτεται της Δικαιοσύνης την οποία και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία σε πολλά μέλη της πλειοψηφίας του Δήμου. Η θέση που εκφράζω δεν είναι μομφή εναντίον κάποιου, αλλά πρέπει με κάποιον τρόπο να ορθοποδήσει ο Δήμος Ζακύνθου.

Βιώνουμε μια ακόμα δύσκολη στιγμή στον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρέπει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και ο Δήμος, να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους. Πρέπει το συντομότερο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που διερευνάται και να ξαναστηθούν οι δομές του Δήμου Ζακύνθου.  

Δεν είναι τυχαία αυτά που συμβαίνουν, έχουμε δεχτεί έναν ανηλεή πόλεμο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ζήσαμε ανώμαλες καταστάσεις με τα σκουπίδια στους δρόμους, ενδεχομένως να είχαμε και κάποιες άστοχες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, όμως τα παιχνίδια κάποιων εναντίον της επιλογής Λίβα είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν, κάποιοι δεν ήθελαν και εξακολουθούν να μην θέλουν να γίνει το μεγάλο έργο της οριστικής διαχείρισης στον Λίβα. Ίσως είναι οι ίδιοι, που επιθυμούν αυτοί να διαχειριστούν τα εκατομμύρια του έργου της οριστικής λύσης.

Η Ζάκυνθος περνά δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, έχουν σταματήσει τα έργα στον Λίβα και κινδυνεύουμε να ενεργοποιηθεί το πρόστιμο για τον Σκοπό. Δεν υπογράφει ο αρμόδιος Επίτροπος εντάλματα πληρωμής των εργολάβων που νόμιμα ανέλαβαν και πραγματοποίησαν τις εργασίες στον Λίβα. Πρέπει άμεσα να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός της ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα και θυμίζω ότι τα συναρμόδια Υπουργεία στηρίζουν την λύση Λίβας. Πρέπει τις επόμενες ημέρες να ξεμπλοκάρει η υπόθεση.

Ο εργολάβος που εμπλέκεται στην υπόθεση των πλαστών ενταλμάτων πληρωμής, είχε πράγματι κάνει πολλές εργασίες στον Σκοπό και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δεν είναι δυνατόν να μεταδίδεται ζωντανά από τοπικό ΜΜΕ, η έρευνα της Εισαγγελέως για τα πλαστά εντάλματα πληρωμών. Τιμητές της δημόσιας ζωής θα πρέπει να είναι άνθρωποι που δεν έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: