Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017

Γιώργος Δημαράς (Βουλευτής Β Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ)

Γιώργος Δημαράς
Γιώργος Δημαράς
Βουλευτής Β Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ

«Σε κάθε θέμα υπάρχει η ουσία και οι εντυπώσεις. Κάθε σκάνδαλο και κάθε διαπλοκή που έχει κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα πρέπει να πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Τώρα, το ότι ένας Υπουργός ζήτησε από έναν κατάδικο να πει την αλήθεια, δεν είναι η ουσία και ούτε μια πράξη που υπονομεύει την Δικαιοσύνη. Αν σε κάθε παρατυπία κάποιοι θέλουν να ζητάνε εξεταστικές επιτροπές, αυτό δεν είναι κάτι το ουσιώδες.

Το ουσιώδες είναι ότι ανακάμπτει η οικονομία της χώρας, όταν θα έχουμε σε ετήσια βάση ένα ποσοστό ανόδου 2% του ΑΕΠ, αυτό μεταφράζεται σε μια ανάπτυξη με βιώσιμα χαρακτηριστικά, με αύξηση θέσεων εργασίας και με περισσότερο χρήμα στις τσέπες των πολιτών.
Υγιής ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη των παραγωγικών δεικτών της χώρας, πρέπει να παράγουμε απ όλα τα αγαθά και να έχουμε ισχυρές τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει σε τομείς καινοτομίας, δεν φτάνουν μόνο οι επενδύσεις. Πρέπει να γίνει πράξη, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Επί ΝΔ είχαμε μια φαινομενική ανάπτυξη που γρήγορα κατέρρευσε και εκτόξευσε το εθνικό χρέος στα 310 δις ευρώ.

Ως οικολόγοι αν και συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αντίθετη άποψη για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: