Τρίτη 19 Ιουνίου 2018  
radio image
Now On Air (02:00 - 08:00)
Stigma Djs
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Σπύρος Γαλιατσάτος (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων)

Σπύρος Γαλιατσάτος
Σπύρος Γαλιατσάτος
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων

«Εκφράζουμε την λύπη μας προς την οικογένεια του Αμερικανού τουρίστα που έχασε την ζωή του στον Λαγανά. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, που δεν πρέπει να αμαυρώνει την γενικότερη εικόνα μας. Παρά τους εκτεταμένους ελέγχους που γίνονται στον Λαγανά, πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να προλάβουμε το κακό. Η Ζάκυνθος δέχεται ένα εκατομμύριο τουρίστες και πρέπει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Εμείς πρωτίστως φταίμε για το μοντέλο του Λαγανά, εμείς έχουμε την ευθύνη.

Πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει την τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες να ελέγχουν το προσωπικό τους. Στον Λαγανά και πέντε διμοιρίες ΛΟΚ να είχαμε, πάλι δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε την περιοχή.

Πριν την συνέντευξη που έδωσε ο Σέρβος Πρέσβης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γενικό Επιθεωρητή Ιονίων Νήσων κ. Τσιρογιάννη. Πρέπει να έρθουν Σέρβοι αστυνομικοί που θα λειτουργούν καθαρά προληπτικά. Θα συνλειτουργούν με την Ελληνική Αστυνομία, δεν θα οπλοφορούν και θα είναι σε θέση να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στους δικούς μας αστυνομικούς για τους Σέρβους επισκέπτες, π.χ. θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα λεωφορείο από την Σερβία, να συνομιλούν με τους τουρίστες και να ελέγχουν αν κάποιος εξ αυτών έχει φάκελο με ποινικά αδικήματα. Θα ληφθούν και άλλα μέτρα. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στο φονικό με τον Αμερικανό τουρίστα, δεν είχαν φάκελο.

Γίνονται έλεγχοι στον Λαγανά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 26 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ξενοδοχεία, όπως έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και φέτος.

Πρέπει να προσέξουμε ως Επτανήσιοι, να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού το τουριστικό μας προϊόν.»