Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος Κόμματος «Ελλάδα, Ο Άλλος Δρόμος»)

Νότης Μαριάς
Νότης Μαριάς
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος «Ελλάδα, Ο Άλλος Δρόμος»

«Ο κ. Ντάισεμπλουμ είναι λογικό να θέλει εκλογές το 2019, αφού έχει μια κυβέρνηση που περνά όλα τα μέτρα που θέλουν οι δανειστές και φυσικά παίρνουν τα χρήματά τους.

Στον κρατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε, δεν έγινε καταγραφή των Γερμανικών αποζημιώσεων, όπως είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως έχουμε έναν πολύ σκληρό προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό με νέα φορολογικά μέτρα, έναν προϋπολογισμό λιτότητας.

Είναι δεδομένο ότι  πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να συζητήσει τα όσα έγιναν στην Καταλονία, υπήρξε σαφέστατα αστυνομική βία, εκτός ορίων και την καταδικάζουμε. Θα μπορούσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός κ. Ραχόι να αντιμετώπιζε διαφορετικά το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Από εκεί και πέρα, σε ζητήματα Συνταγματικής ρύθμισης η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται το Σύνταγμα του κάθε κράτους μέλους της. Δεν επιτρέπεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμφανίζεται διπρόσωπη, δηλαδή από τη μια να θέλει να στηρίξει κατά κάποιον τρόπο την Καταλονία και από την άλλη να κατακρίνει το δημοψήφισμα στη Κριμαία.

Φανταστείτε, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να έκανε δημοψήφισμα ζητώντας την απόσχιση από την Ελλάδα, κάτι που φυσικά δεν θα το δεχόμασταν. Φανταστείτε ξαφνικά οι Τουρκοκύπριοι στη κατεχόμενη βόρεια Κύπρο να ζητάγανε ανεξάρτητο κράτος. Άρα χρειάζεται προσοχή σε τέτοιου είδους ζητήματα, δεν μπορούμε να ενισχύουμε αποσχιστικές τάσεις.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: