Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός)

Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός)

«Όσο αυτονόητο μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους το δικαίωμα να γίνει δημοψήφισμα στη Θράκη, άλλο τόσο είναι αυτονόητο και το δικαίωμα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.

Η Ισπανία είναι μια ενιαία χώρα, δεν είναι μια ομοσπονδία όπως η Μ. Βρετανία, με Ουαλία, Σκωτία και Ιρλανδία.

Αυτό που έγινε στη Καταλονία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στο Βέλγιο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, ακόμα και στη Γερμανία, υπάρχουν κατά καιρούς τέτοιες αποσχιστικές τάσεις οι οποίες είναι επικίνδυνες. Τέτοιου είδους αποσχίσεις από τις αρχές του αιώνα, οδήγησαν την Ευρώπη σε δύο παγκοσμίους πολέμους.

Υπάρχουν αμαθείς, ανόητοι και λαϊκιστές που επικροτούν τέτοιου είδους τάσεις, όπως και στην Ελλάδα με το παράδειγμα της Κρήτης. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι ανόητοι που ζητάνε την αυτονομία της. Εμείς δεν είμαστε μόνο εκπρόσωποι του Δημοκρατικού τόξου, είμαστε εκπρόσωποι και του Συνταγματικού τόξου.

Φυσικά και καταδικάζω τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στη Καταλονία, οφείλουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν. Από εκεί και πέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται το Σύνταγμα της κάθε χώρας, το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα ακολουθεί πολιτικές ενοποίησης και αποζητά την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς αποσχιστικές τάσεις.

Τον πατριωτισμό δεν τον χαρίζουμε στην ακροδεξιά, τους χαρίζουμε τον εθνικισμό, όπως χαρίζουμε και τον λαϊκισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους αυτούς εμείς είμαστε απέναντι.

Ο κ. Τσίπρας πέταξε λευκή πετσέτα, πήρε άριστα δέκα στις κωλοτούμπες, όπως έπαιρνε το 1976 στο Μόντρεαλ η Κομανέτσι. Γι αυτό και χαίρονται οι δανειστές και γι αυτό στηρίζει τον κ. Τσίπρα ο κ. Ντάισμεπλουμ.

Όταν δεν έχεις έσοδα, όταν φτωχοποιείς με τη φορολογία τον Έλληνα, όταν κόβεις μισθούς και συντάξεις, όταν λες βλακείες του τύπου «στα τσακίδια η Eldorado», όταν ανακαλύπτεις από το πουθενά αρχαία στο Ελληνικό, όταν υπογράφεις κλαίγοντας επενδύσεις, όταν διώχνεις έναν κολοσσό όπως είναι ο Εμίρης του Κατάρ και όταν αποθαρρύνεις κάθε σοβαρό επενδυτή, πως θα σωθεί αυτή η χώρα;

Η ΝΔ θα έρθει στην εξουσία και θα τα αλλάξει όλα αυτά, θα κερδίσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν και θα αλλάξουμε τη ρότα της χώρας, θα επαναφέρουμε τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: