Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Συγούρος Θεοδόσης (Επιμελητής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Συγούρος Θεοδόσης (Επιμελητής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου)

«Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς είναι απαραίτητος, διότι σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται πανδημίες. Τα εμβόλια κατά της ιλαράς, τη δεκαετία 1994-2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες, έσωσαν πάνω από 700 χιλιάδες παιδιά και φυσικά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Οι γονείς πρέπει να προσέξουν τα συμπτώματα της ασθένειας, που πολλές φορές μοιάζουν με μια απλή ίωση. Τα συμπτώματα είναι εκκρίσεις από την μύτη, φτάρνισμα, βήχας, έντονη κεφαλαλγία, πυρετός και εμφάνιση εξανθήματος. Σε κάθε περίπτωση ο γονέας πρέπει να επισκεφτεί ιατρό πριν τον εμβολιασμό. Δεν έχουμε στη Ζάκυνθο κρούσμα ιλαράς.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, πρέπει να γίνεται και το εμβόλιο της γρίπης. Πέρυσι είχαμε στη Ζάκυνθο πάρα πολλά κρούσματα, είχαμε δυστυχώς και θανάτους ηλικιωμένων, θα έχουμε τα ίδια και φέτος αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος.
Όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν. Επίσης πρέπει να εμβολιαστούν όσοι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, οι καπνίζοντες, οι παχύσαρκοι, οι θηλάζουσες και οι έγκυες. Επτά στους δέκα που θα εμβολιαστούν κατά της γρίπης, δεν θα νοσήσουν. Δεν πρέπει κάποιος να εμβολιαστεί αν έχει πυρετό.

Επίσης υπάρχει και το εμβόλιο για τον πνευμονόκοκκο. Πρέπει να εμβολιάζονται οι άνω των 60 ετών, οι καπνίζοντες και αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας.

Tα εμβόλια της εποχικής γρίπης και του πνευμονόκοκκου ακόμη και για τους ανασφάλιστους παρέχονται δωρεάν, απαιτείται μόνο ο ΑΜΚΑ.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: