Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Παναγιώτης Καρκατσούλης (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΟΤΑΜΙΟΥ)

Παναγιώτης Καρκατσούλης
Παναγιώτης Καρκατσούλης
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΟΤΑΜΙΟΥ

«Η επιτροπή της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Αλιβιζάτος, είναι η υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία στη Κεντροαριστερά. Επιθυμία μας είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, όχι από κάποιο καπρίτσιο, δεν είναι ένα διαδικαστικό θέμα αλλά ένα θέμα ουσίας, το να συμμετέχουν όσο περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν σε αυτές τις εκλογές.

Είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα της αντίδρασης του κόσμου, το διακύβευμα ωστόσο είναι το τι θα πρεσβεύει αυτός ο νέος φορέας, αυτός ο προοδευτικός χώρος όπως εγώ τον αποκαλώ και όχι Κεντροαριστερά, γιατί είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης έχει να πει κάποια πράγματα στη κοινωνία και εστιάζω σε τρία βασικά. Πρώτον, καμιά μεταρρύθμιση δεν θα περάσει με αυτό το κράτος που έχουμε σήμερα. Το δεύτερο είναι, πως μόνο αν αλλάξει το κράτος θα μειωθούν οι φόροι, με ένα πελατειακό σύστημα δεν θα αλλάξει η φορολογία των πολιτών. Το τρίτο σημείο είναι να υπάρξουν θεσμοί που θα εξασφαλίσουν την ποιότητα της Δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο. Αυτά είναι ο πυρήνας, η καρδιά του εγχειρήματος αυτού του νέου φορέα.

Είναι πράγματι παράδοξο να εκλέγεται πρώτα ένας αρχηγός του φορέα, χωρίς πρώτα να έχει δημιουργηθεί ο ίδιος ο φορέας. Παρ όλα αυτά, είναι πασίγνωστοι όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία, όλοι γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο καθένας, άρα υπάρχει μια γραμμή, μια κατεύθυνση απ όλους.

Εμείς δεν θέλουμε ένα κέντρο σούπα, όπως ήταν την δεκαετία του 60, δεν θέλουμε ένα κέντρο δεκανίκι σε άλλα κόμματα εξουσίας. Σε ότι αφορά το ΠΟΤΑΜΙ δεν σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα αρχηγικό κόμμα, δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι το ευκαιριακό, εμείς δεν πάμε για τις καρέκλες και το έχουμε αποδείξει αυτό. Το 2015 ήμασταν καινούργιοι στο πολιτικό παιχνίδι και με μεγάλο κόστος, τα βάλαμε με τους λαϊκιστές που τότε ήταν στο πικ τους, με τους λαϊκιστές που σήμερα κυβερνούν.

Θλίβομαι για την κατάντια της Δημόσιας τηλεόρασης. Την ευθύνη την έχουν οι κυβερνώντες που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε κομματικό παραμάγαζο.

Το ΚΑΣ εκ του νόμου έχει την ευθύνη της προστασίας του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας. Δεν δέχομαι να γίνεται αντικείμενο κυβερνητικών πιέσεων και κατευθύνσεων. Δεν δέχομαι να γίνεται έρμαιο μιας κυβέρνησης. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψε το ΚΑΣ ότι υπάρχουν αρχαία στο Ελληνικό;
Ήταν μια ισορροπιστική απόφαση να χαρακτηριστούν 280 στρέμματα ως δήθεν αρχαιολογικός χώρος, για να ικανοποιηθούν δέκα ιδεοληπτικοί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν τις επενδύσεις. Φυσικά και κατασκευάζονται έργα πάνω σε αρχαία, όλη η Αθήνα είναι γεμάτη με αρχαία, έχουν χτιστεί ξενοδοχεία πάνω σε αρχαία και υπάρχει νομοθεσία που τα λύνει αυτά τα ζητήματα, δεν μιλάμε για κάτι καινούργιο. Αρχαία και ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν.

Είπε ψέματα στη Βουλή ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος. Δεν με ενδιαφέρει από πού βρήκε τα χρήματα που ξόδεψε στο Λονδίνο, ποιος του τα έδωσε, αν τα έπαιξε στο καζίνο ή τα έφαγε στα μπουζούκια. Με ενδιαφέρει ότι είπε ψέματα, μας είπε να πάρουμε την πιστωτική του κάρτα για να δούμε ότι πλήρωσε μέσω αυτής, διαπιστώσαμε ότι πλήρωσε μετρητά.

Υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με το Νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου και ειδικότερα από την ηλικία των 15 ετών. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο αυτοπροσδιορισμός του ατόμου, αλλά για την ηλικία των 15 ετών πρέπει να υπάρχει μια προσεκτική προσέγγιση στο θέμα, κάποιες διασφαλίσεις. Οι φοβικοί, αυτοί που ιδεολογικά είναι κατά αυτών των θεμάτων, αυτοί που είναι κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι απέναντί μας και δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι και εντός της κυβέρνησης. Είμαστε θετικοί επί της αρχής του Νομοσχεδίου.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: