Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

Παύλος Καψαμπέλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Παύλος Καψαμπέλης
Παύλος Καψαμπέλης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου

«Θυμίζω ότι ο γιατρός κ. Θ. Καραγιάννης, για την υπόθεση των συνταγογραφήσεων του 1995, αθωώθηκε και μάλιστα είχε συνήγορο υπεράσπισης τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή. Άρα αποδόθηκε Δικαιοσύνη όπως συνηθίζεται να λένε οι δικηγόροι. Να πάνε λοιπόν σήμερα στον Υπουργό κ. Κοντονή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τον ρωτήσουν αν τότε όντως αποδόθηκε Δικαιοσύνη ή παραπλανήθηκε η Δικαιοσύνη.   

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά για να κοιμηθούμε μας διάβαζαν παραμύθια, αυτά τα παραμύθια λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν πάρα πολλά χρόνια είχα στο νοσοκομείο τον ειδικευόμενο τον ιατρό κ. Θ. Καραγιάννη, όπως είχα και πάρα πολλούς άλλους. Ούτε κουμπάρος του είμαι, ούτε στον γάμο του έχω πάει, ούτε παιδιά δεν έχει, τώρα το πώς θα μπορούσα να είμαι κουμπάρος του, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εξηγήσει αφού αυτό αναφέρει.

Το 1995 στη Ζάκυνθο, ο κ. Καραγιάννης και μια φαρμακοποιός είχαν γράψει κάποιες συνταγές σε χρόνιους ασθενείς, δηλαδή σε ανθρώπους που παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα κάθε μήνα. Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτοί οι άνθρωποι να αφήνουν το βιβλιάριό τους στον φαρμακοποιό και όταν τελειώνουν τα φάρμακά τους, να τηλεφωνούν και να ζητάνε από τον φαρμακοποιό τα φάρμακα που τους λείπουν. Εν συνεχεία ο φαρμακοποιός πάει στον ιατρό και συνταγογραφεί, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και φυσικά δεν λέω ότι σωστά γίνεται, είναι λάθος αλλά γίνεται.

Υπήρχαν πράγματι περιπτώσεις στο παρελθόν, που κάποιοι ιατροί συνταγογραφούσαν σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι έπρεπε και μιλώ για περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. Εγώ προσωπικά ουδέποτε συνταγογράφησα μέσω ΕΟΠΥΥ ακριβώς για να αποφύγω το μπλέξιμο.
Το θέμα όμως είναι πως όταν έχεις γράψει 300 συνταγές και οι τρεις είναι λάθος, μπορείς να καταλογίσεις δόλο στον ιατρό; Είναι άλλο πράγμα να εντοπίσεις 200 λανθασμένες συνταγές και άλλο δύο με τρεις σε σύνολο τριακοσίων. Δεν μπορείς να ενοχοποιείς έτσι απροκάλυπτα έναν άνθρωπο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή αρέσκεται σε κυνήγι μαγισσών.

Σε ότι αφορά την νέα υπόθεση συνταγογραφήσεων όφειλε να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και να εξετάσει την ουσία του θέματος, να εξετάσει αν όντως έσφαλε ο κ. Καραγιάννης. Αντί να συμβεί αυτό, τον έθεσαν σε αργία χωρίς ουσιαστικά να αξιολογηθεί η περίπτωσή του, ήθελαν να τον έχουν σε ομηρία. Διοικητική απόφαση πήραν, τον παρέπεμψαν στον Υπουργό και αυτός τον έθεσε σε αργία μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή του, ουδέποτε μπήκαν στην ουσιαστική διερεύνηση του θέματος και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Καραγιάννη, αφορά και άλλους ιατρούς σε όλη την Ελλάδα.
Λειτουργούν εκδικητικά, στερούν τους ιατρούς από τα Νοσοκομεία και δεν εκδικάζουν τις υποθέσεις.

Είμαστε αντιπολίτευση στο Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πως θα μπορούσαμε εμείς να συγκαλύψουμε ένα θέμα παράνομων μοριοδοτήσεων όπως με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι από το 2014 μέλος στο Δ.Σ του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από το 2009. Το αντίθετο συμβαίνει, ζητήσαμε εμείς πρώτοι να διαλευκανθεί πλήρως η όλη αυτή υπόθεση από την δικαιοσύνη, δεν επιθυμούμε την συγκάλυψη κανενός.

Όλες αυτές οι μπούρδες και ανοησίες που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: