Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017

Τζώρτζης Συγούρος (Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Π.Ι.Ν, Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και Δήμου Ζακύνθου)

Τζώρτζης Συγούρος (Πρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Π.Ι.Ν, Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και Δήμου Ζακύνθου)

«Σε λίγες ημέρες καταθέτουμε εκ νέου φάκελο για το Leader, η Ζάκυνθος θε ενταχθεί. Αν και αυτή, την δεύτερη φορά, λάβουμε απορριπτική απόφαση, τότε θα αναλάβουμε την ευθύνη.

Μας κατηγορούν, παράγοντες, φορείς και δημόσιες υπηρεσίες, όλοι αυτοί θα πάρουν σύντομα τις απαντήσεις τους, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν τέτοια αντιμετώπιση.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος και οι μέτοχοι της πρώην αμαρτωλής και ανυπόληπτης ΣΑΖ, πήραν κάποιες αποφάσεις. Το ερώτημα ήταν αν θα μπορούσαμε να την διατηρήσουμε. Η απάντηση ήταν όχι, γιατί το άνοιγμα των χρεών της εταιρίας ήταν δυσθεώρητο και δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Μιλάμε για χρέη όχι των 180 χιλιάδων ευρώ, αλλά ύψους 550 χιλιάδων ευρώ, ίσως και παραπάνω. Έχουμε τα στοιχεία βάση των ερευνών που έγιναν.

Θεωρούσαμε ότι η μετεξέλιξη της ΣΑΖ σε Ιόνιο Αναπτυξιακή θα έδινε κάποιες λύσεις, όμως δεν μπορούσε να γίνει κάτι γιατί μεταφέρθηκαν και τα χρέη, τα οποία ήταν αδύνατον να καλυφθούν με οποιαδήποτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και παρά τις προσωπικές προσπάθειες που έκανα.

Για τις οφειλές των εργαζομένων της πρώην ΣΑΖ θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάση της εκκαθάρισης που αποφασίστηκε να γίνει στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν από το προϊόν της εκκαθάρισης. 

Η κυρία Μεϊντάνη προσπάθησε να μειώσει τα χρέη, αλλά δεν ήταν δυνατόν, κανείς δεν μπορούσε να καλύψει ένα τέτοιο οικονομικό άνοιγμα.
 Το μόνο που μας έμενε, ήταν η δημιουργία μας νέας εταιρείας, όπως το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου», με νέα πρόσωπα και με διαφανή διαχείριση. Έτσι, με ομοφωνία μεταξύ των μετόχων αλλά και με αρκετή βάσανο, δημιουργήθηκε το «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου».

Τέθηκε το ζήτημα να αγοραστεί η πνευματική ιδιοκτησία της μελέτης που είχε κάνει η ομάδα της κυρίας Μεϊντάνη για την «Ιόνιο Αναπτυξιακή», προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ο νέος φορέας, αλλά τελικά η ίδια δεν το δέχτηκε. Συζητούσαμε να ενταχθεί η κυρία Μεϊντάνη στη νέα εταιρεία και μάλιστα με την ομάδα που η ίδια επιθυμούσε, κάτι που έγινε δεκτό από εμένα. Μάλιστα καταλήξαμε ότι αυτή θα αναλάμβανε την Διεύθυνση της εταιρείας. Για κάποιους λόγους, για κάποια οικογενειακά θέματα υγείας, αλλά και προφανώς επειδή μίλησε και με κάποιους συνεργάτες της, μου είπε τελικά, ότι το παιχνίδι χάνεται, ότι χάνουμε το LEADER και ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει.
Τότε, για να σωθεί το πρόγραμμα, αποτάθηκα σε ένα ιδιωτικό γραφείο συμβούλων με έδρα την Κρήτη. Είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή που κάναμε.

Με το νέο αυτό φορέα «Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου», καταθέσαμε έναν άρτιο φάκελο σε όλα τα επίπεδα για το πρόγραμμα LEADER. Ήταν ο μοναδικός φάκελος της συγκεκριμένης ομάδας επιστημόνων που απορρίφθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Είναι αδιανόητος ο λόγος απόρριψης της πρότασής μας, απορρίφθηκε ο φάκελος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καθαρά τυπικούς λόγους και θα δείτε ότι σε μια εβδομάδα, με τον νέο φάκελο που θα υποβάλουμε θα ενταχθεί η Ζάκυνθος στο πρόγραμμα LEADER.

Το κόλλημα με το Leader προέκυψε από συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν θέλουν να πάρει το πρόγραμμα η Ζάκυνθος, που έκαναν παρεμβάσεις σε άλλους για να μας μπλοκάρουν. Αυτοί που μας έβαλαν εμπόδια, είναι αυτοί που θέλουν να στήσουν μια καριέρα πάνω σε αποκαΐδια.

Μπορεί ο κ. Δαμίγος, ένας από τους συνεργάτες της κυρίας Μεϊντάνη, να γίνεται τιμητής προσώπων στη Ζάκυνθο;
Αυτός που εξαφανίστηκε, που έφυγε από το νησί; Απ’ ότι φαίνεται αυτός παρενέβη στο αρμόδιο Υπουργείο για να πάρουμε απορριπτική απόφαση.

Επίσης και κάποια μέλη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου είναι απέναντί μας, μας πολέμησαν ευθέως. Ευθύνες έχει και ο κ. Στασινόπουλος, που ενώ στην αρχή ήταν υπέρ της δημιουργίας του Δικτύου, τώρα κάνει τον Αμερικάνο.

Μας ασκούν κριτική και για να το κάνουν λένε ότι να ναι.
Επειδή το Δίκτυο ήταν μια καινούργια εταιρεία, δεν ήταν αναγκαία η δημιουργία ομάδα δράσης. Διαβούλευση κάναμε, στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας.

Το πρόγραμμα LEADER θα υλοποιηθεί στη Ζάκυνθο είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι. Αν χρειαστεί, θα πάρει το πρόγραμμα η Αγροτοδιατροφική της Περιφέρειας.

Αν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που δρουν εναντίον των συμφερόντων της Ζακύνθου, θα προχωρήσουμε σε αγωγές εναντίον τους.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: