Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος Δικτύου Συνεργασίας Ζακύνθου

«Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ανοίξαμε το θέμα της επιχώριας περιουσίας του Δήμου, ένα θέμα που ήταν σε αδράνεια για 153 χρόνια. Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε την διερεύνηση αυτού του θέματος.

Ασκώντας στο νησί μας αυτά τα δικαιώματα του Δήμου θα υπάρχουν τεράστια οφέλη αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει την δυνατότητα η ίδια να διαχειριστεί υποθέσεις που αφορούν το τόπο μας.

Υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά ακίνητα, όπως το Λιμάνι, το Κάστρο, η πλαζ του ΕΟΤ, το Ξενία, καθώς και οι παραλίες, τα οποία θα ξεκινήσουμε να τα καταγράφουμε στο Κτηματολόγιο ως Δημοτικές εκτάσεις. Ακόμα και το ακίνητο του παλαιού νοσοκομείου Ζακύνθου είναι Δημοτική έκταση.

Πλέον έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την περιουσία που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα «τηγάνια» στις Αλυκές. Θα διασφαλίσουμε με αυτόν τον τρόπο, ότι δεν θα πουληθούν φιλέτα της Ζακύνθου.
Θα προχωρήσουμε και εμείς τις διαδικασίες, όπως συνέβη και στα Κύθηρα, για να αναλάβει ο Δήμος όλα τα δικαιώματα χρήσης των παραλιών.

Ο καθένας πλέον πρέπει να αποδεικνύει την περιουσία του με τίτλους ιδιοκτησίας. Αυτοί οι τίτλοι πρέπει να κατατίθενται στον Δήμο για να ελεγχθούν. Αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

Πράγματι δημιουργήθηκε κόλλημα με την εφαρμογή της ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων. Ο ανάδοχος βλέποντας μια απραξία από την επιτροπή παραλαβής των μηχανημάτων της κινητής μονάδας, ζήτησε τα χρήματά του.
Το θέμα όμως έχει διευθετηθεί, θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός στον Λίβα για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικός ως μια συνολική μονάδα και αν είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές. Σύντομα θεωρώ ότι θα τεθεί σε λειτουργία η διαχείριση της ενδιάμεσης φάσης.

Όντως κάποιοι μπήκαν ως τροχοπέδη στο να διεκδικήσει το Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου το πρόγραμμα LEADER και αναφέρομαι σε κάποια μέλη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, όπως οι κύριοι Στούφης και Λάζαρης.
Μετά από δυόμιση μήνες καθυστέρηση, φάνηκε τελικά ποιο είχε δίκιο, χθες η ΔΟΥ Ζακύνθου εξέδωσε ΑΦΜ για το Δίκτυο Συνεργασίας.
Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε το πρόγραμμα LEADER.

Δεν θα αφήσω σε κάποιους ανθρώπους που δεν τους αρμόζει η θέση να διεκδικήσουν την προεδρία του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.
Εξετάζω το να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου.
Μπορώ να προσφέρω, παραμένοντας παράλληλα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το έχω αποδείξει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: