Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Βασίλης Λεβέντης (Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων)

Βασίλης Λεβέντης
Βασίλης Λεβέντης
Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», τώρα τι κάνει; Να πάει να κόψει τον λαιμό του και να παραιτηθεί.
Αν κάποιοι έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν να πάει να τους βρει η Κυβέρνηση, όχι να βάζει τώρα την αστυνομία να φυλάει για να παίρνουν κάποιοι τα σπίτια του κοσμάκη, αυτά γίνονταν επί Χούντας.

Δεν βλέπω κάποιο σκάνδαλο στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία, ίσως μια απόπειρα σκανδάλου. Απ ότι φαίνεται, ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε την εξουσιοδότηση της Σαουδικής Αραβίας, άρα η Κυβέρνηση συναλλασσόταν με έναν μεσάζοντα, κάτι που εκ του Νόμου απαγορεύεται ρητά. Η Σ. Αραβία έλεγε ότι δεν τον ξέρει τον κ. Παπαδόπουλο. Επίσης, το γεγονός ότι η Σ. Αραβία ζήταγε 100 χιλιάδες βλήματα και εμείς θα δίναμε 300 χιλιάδες, συνιστά πιθανότητα μίζας.

Τώρα. Από τη στιγμή που ακυρώνεται η συμφωνία της πώλησης βλημάτων με τη Σ. Αραβία, ζημιώνεται και το Ελληνικό Δημόσιο, αφού αντί να πάρουμε τα 66 εκατομμύρια ευρώ που θα ήταν το αντίτιμο μιας νόμιμης πώλησης, εννοώ χωρίς μεσάζοντα, θα δώσουμε και 15 εκατομμύρια ευρώ για να αχρηστεύσουμε τα βλήματα.

Χθες θυμήθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης, το ηθικό κομμάτι της συμφωνίας; χθες θυμήθηκε ότι η Σ. Αραβία κάνει πόλεμο κατά της Υεμένης; το ηθικό τμήμα είναι ένα ευρύτερο θέμα, το ότι η Σ. Αραβία βομβαρδίζει αμάχους, αφορά τους διεθνείς οργανισμούς. Υπάρχει ασφαλώς αυτή η ηθική διάσταση του θέματος, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν απαγορεύεται μια νόμιμη πώληση όπλων μεταξύ δύο χωρών, επειδή η μία εξ αυτών ενδεχομένως τα χρησιμοποιεί σε πολεμικές επιχειρήσεις. 

Ούτε τη ΝΔ απασχολεί το ηθικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης. Δεν σήκωσε το θέμα για να ακυρωθεί η πώληση, το έκανε για να χτυπήσει πολιτικά την Κυβέρνηση. Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και την κοτσάνα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Δηλαδή το ότι απαγορεύεται ένας Βουλευτής να έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα. Τι φοβάται δηλαδή ο κ. Κοτζιάς; την πιθανότητα να είναι κατάσκοπος ένας Βουλευτής;

Ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις ώρες στα λογιστικά γραφεία, για να πάρει ένα κοινωνικό μέρισμα των 200 και 300 ευρώ. Επί κατοχής γίνονταν αυτά, όταν ο κόσμος στεκόταν στις ουρές για να πάρει ένα κομμάτι κρέας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατιέται λόγω Μητσοτάκη, επειδή βάζουν μπροστά τον μπαμπούλα που λέγεται Μητσοτάκης, φοβίζουν τον λαό με το επώνυμο Μητσοτάκης. Ο λαός μπαίνει σε ένα δίλημμα, μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, όχι ότι συμπαθεί τον Τσίπρα.

Εμείς με του αποστάτη τον γιό δεν κάνουμε χωριό. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει την ενισχυμένη αναλογική, αυτό για εμάς είναι κόκκινη γραμμή για μια πιθανή συνεργασία. Μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και για το εθνικό συμφέρον, θα μετείχαμε σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας. Στην πραγματικότητα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την απλή αναλογική, για τα μάτια του κόσμου είχε ανακινήσει το θέμα.

Ένα κόμμα του 48% που πήγε στο 4% δεν πρόκειται να ανέβει ξανά, δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά. Έχει χάσει το κοινωνικό έρεισμα. Ο κόσμος θυμάται τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ, θυμάται ότι αυτοί τον έβαλαν στα μνημόνια και παρ ότι η κυρία Γεννηματά μου είναι συμπαθής, επιχειρεί κάτι το μάταιο. Ματαιοπονούν στον νέο πολιτικό φορέα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: