Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Παναγιώτης Λαφαζάνης (Πρόεδρος ΛΑ.Ε.)

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πρόεδρος ΛΑ.Ε.

«Είναι ψεύτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, όπως ψεύτης είναι και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, όταν αμφότεροι λένε πως προστατεύεται η πρώτη κατοικία, μετά από μια συμφωνία με τους τραπεζίτες.

Καμιά τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει με τις τράπεζες, ούτε με την τρόικα. Η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως εμβαδών και αξίας, δεν προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς.

Έχουμε δεκάδες περιπτώσεις σπιτιών που πλειστηριάζονται. Πριν από δύο εβδομάδες στην Κορινθία, πλειστηριάστηκε το σπίτι μιας 78χρονης γυναίκας, με σύνταξη 300 ευρώ, για οφειλή 20 χιλιάδων ευρώ. Η γυναίκα είναι άρρωστη και έμεινε στον δρόμο. Την οδηγούν στην απόγνωση και στην αυτοκτονία.

Εμείς κάθε Τετάρτη δημοσιεύουμε την λίστα των πλειστηριασμών, αλλά φυσικά αυτά τα κρύβει αυτή η Κυβέρνηση. Έχουμε μόνο τα χυδαία ψεύδη μιας χουντικής κυβέρνησης, που ως κοράκια έχουν πέσει να πάρουν τα σπίτια των φτωχών Ελλήνων.

Όταν κάποτε λέγαμε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», δεν εννοούσαμε τις πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες, αλλά τα σπίτια των λαϊκών φτωχών στρωμάτων.

Μιλάνε για τον Νόμο Κατσέλη και τις δήθεν ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για να μπει κάποιος στον Νόμο Κατσέλη, πρέπει να πληρώσει αρκετά χρήματα σε δικηγόρο, να τηρήσει κατά γράμμα την ρύθμιση που θα του δώσουν, κάτι πολύ δύσκολο και να πληροίς κάποιες πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των φτωχών δανειοληπτών, δεν μπορεί να ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη.

Πάντοτε υπήρχε ένα κύκλωμα που διαχειριζόταν τους πλειστηριασμούς και αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Υπάρχει και μια κλίκα, μια ομάδα συμβολαιογράφων που μετέχει στους πλειστηριασμούς, με μεγάλες αμοιβές.

Έχουμε να κάνουμε με απόπειρες πώλησης όπλων από την Κυβέρνηση για μίζες.
είναι μια σκοτεινή και νοσηρή υπόθεση η προσπάθεια πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και πρέπει να διερευνηθεί. Η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλά όπλα στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που κάνει πολεμικές επιχειρήσεις εκκαθάρισης αμάχων στην Υεμένη.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: