Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Παύλος Καψαμπέλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Παύλος Καψαμπέλης
Παύλος Καψαμπέλης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου

«Η Επιτροπή Πέτρου αναφέρει στο πόρισμά της, ότι «στο μέτρο που της επετράπη, δεν μπόρεσε να καταλήξει στα αίτια που δημιούργησαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές στους ασθενείς του Νοσοκομείου Ζακύνθου».

Στο πόρισμα υπάρχουν τα στοιχεία για πιο λόγο η επιτροπή λέει αυτό το πράγμα. Θα πρέπει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και η διοικήτρια του νοσοκομείου να εξηγήσουν τι θέλει να πει η λέξη «επετράπη».

Την 1η/2/2017 με επίσημο έγγραφό μας προς την διοίκηση, την επιτροπή Πέτρου και την εισαγγελέα Ζακύνθου, αναφέραμε ότι κατά την άποψή του επιστημονικού συμβουλίου «δημιουργείται προβληματισμός και έντονες επιφυλάξεις ως προς τις διαδικασίες, την πληρότητα και την αξιοπιστία των ελέγχων». Τα ίδια επαναλάβαμε στις 6/3/2017.
Τώρα μπορείτε να βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πρόταση δική μας είναι, και το λέμε μέρες, ότι το πόρισμα πρέπει να πάει στο εισαγγελέα.

Η επιτροπή Πέτρου ήταν εν ισχύ επισήμως μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2017, όπου και παρέδωσε το πόρισμα της στον υπουργό υγείας, που το αποδέχθηκε και το διαβίβασε για περαιτέρω ενέργειες, στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Άρα το θέμα είναι ανοιχτό. Η επιτροπή αναφέρει ότι μετά την παράδοση του πορίσματος παύει την λειτουργία της, αφού πλέον ολοκλήρωσε το έργο της.

Η επιτροπή είχε προειδοποιήσει ότι θα αργήσει να εκδώσει το πόρισμα, έχει ακολουθήσει μεθοδολογία επιστημονική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα περί καθυστέρησης μπορεί να τα λένε άνθρωποι άσχετοι με την επιστήμη.

Με το πόρισμα καταρρίφθηκαν τελεσίδικα και ρητά όλα τα αφηγήματα, της διοίκησης, δημοσιογραφικών και κομματικών κύκλων.

Η επιτροπή Πέτρου καταλήγει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι τα περιστατικά των μετεγχειρητικών επιπλοκών είναι πέντε και όχι ένα και μάλιστα αυτό επισημαίνεται με πολλαπλή αιτιολόγηση και πλούσια επιχειρηματολογία.

Για το ότι τα χειρουργεία αδικαιολογήτως παρέμειναν κλειστά για πέντε μήνες όπως και για το λόγο που έκλεισαν ας δούμε τι λέει το πόρισμα.

Η επιτροπή Πέτρου καταλήγει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους και ότι δεν υπάρχει καμιά γκρίζα ζώνη στη διαδικασία λειτουργίας των χειρουργείων, όλες οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή στάνταρντ.

Επομένως δικαιώνονται διαχρονικά και πανηγυρικά όλες οι θέσεις των εργαζομένων και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Τα παπαγαλάκια που βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε ότι το πόρισμα δεν διαφέρει από την ΕΔΕ διαψεύδονται από το ίδιο το πόρισμα.

Εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Πρέπει να πληροφορηθεί για το πόρισμα η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου και να ενημερωθεί πλήρως ο κόσμος, άλλωστε αυτό προτείναμε και στο χθεσινό Δ.Σ. να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα. Τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου δεν θέλουν να δοθεί το πόρισμα στην δημοσιότητα με το πρόσχημα ότι δεν μπορούμε.

Το θέμα δεν θα το αφήσουμε, είναι σύνθετο και θα ασχοληθούν πλέον οι νομικοί μας με αυτό. Θα γίνει ότι προβλέπει και επιτρέπει ο νόμος και η δικαιοσύνη.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: