Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017

Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ)

Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ

«Θα έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί, ειδικά ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος.

Παραμένουν και ισχυροποιούνται οι επιφυλάξεις μου για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε διακρατικές συμφωνίες πώλησης όπλων, ακόμα και με φιλικές προς εμάς χώρες, όπως η Σ. Αραβία, η οποία όμως έχει ανοιχτά θέματα, με πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Υεμένης.

Εκεί έχουμε κυριολεκτικά ανθρωποθυσίες και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει περαιτέρω.

Κανείς δεν γνώριζε τον περασμένο Ιανουάριο, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το θέμα των πολεμικών επιχειρήσεων της Σ. Αραβίας κατά της Υεμένης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Διεθνής Αμνηστία και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να ασχολούνται με το ζήτημα.

Υπάρχει όμως ζήτημα και με τον φερόμενο μεσάζοντα κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά τελικά απ ότι πληροφορηθήκαμε, είναι εκπρόσωπος του επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Σ. Αραβίας.

Η Ελλάδα φαινόταν να κερδίζει από αυτή την πώληση 66 εκατομμύρια ευρώ, σωστά είπε ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος ότι αυτά τα βλήματα θα μας ήταν άχρηστα αφού έληγαν, όμως θα ήταν χρήσιμα για τη Σ. Αραβία, αφού προφανώς θα τα χρησιμοποιούσε.

Δεν ήταν διασφαλισμένος ο διακρατικός χαρακτήρας της συμφωνίας, δεν έχουμε διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα. Θυμόμαστε όλοι παραδείγματα, με σκάνδαλα που αφορούσαν τα εξοπλιστικά, από συμφωνίες προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Όταν λέγαμε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», εννοούσαμε τις λαϊκές κατοικίες και όχι τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες. Έχουμε μια άτυπη συμφωνία με τις Τράπεζες, για προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 300 χιλιάδων ευρώ και είναι μια άτυπη συμφωνία επειδή οι δανειστές αρνήθηκαν να την Νομοθετήσουμε.

Ο νόμος Κατσέλη έχει προστατευτικές διατάξεις και ισχύει έως τα τέλη του 2018. Συνεχίζουμε και προστατεύουμε την πρώτη κατοικία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, χθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε σαφή θέση στο θέμα αυτό.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: