Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Πέττας (Φοροτεχνικός, Υποψήφιος Επιμελητηρίου Ζακύνθου με το συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» - Υπ. Πρόεδρος Φώτης Κόττης)

Δημήτρης Πέττας
Δημήτρης Πέττας
Φοροτεχνικός, Υποψήφιος Επιμελητηρίου Ζακύνθου με το συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» - Υπ. Πρόεδρος Φώτης Κόττης

«Μετά από επίπονο αγώνα που κάναμε, μετά από ενστάσεις, επιτέλους η εκλογική επιτροπή αποφάσισε να τηρήσει τον νόμο και να διπλασιάσει τουλάχιστον το εκλογικό σώμα. Για εμάς ήταν ζήτημα Δημοκρατίας.

Το Επιμελητήριο πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και να αγκαλιαστεί από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. Η συζήτηση γύρω από την σκανδαλολογία και την προηγούμενη δοίκηση, θεωρώ πως είναι αποπροσανατολιστική. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μνημόνια και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για την ανάπτυξη.

Η προηγούμενη διοίκηση αφήνει ένα μεγάλο ταμειακό πλεόνασμα, κάτι απαράδεκτο, αφού αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να επιστραφούν στην αγορά. Αυτό πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, μέσω δράσεων και προτάσεων να χτυπήσει την πόρτα της κάθε επιχείρησης. Το Επιμελητήριο μέσω μιας επιστημονικής ομάδας, πρέπει να δίνει σαφείς πληροφορίες και συμβουλές προς τους επιχειρηματίες, να βοηθά επικουρικά τις επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο πρέπει να δείχνει εξωστρέφεια, τα όποια ταξίδια από μόνα τους, χωρίς πλάνο και background δεν έχουν αποτέλεσμα. Η γκρίνια πάντως για τα ταξίδια, δεν ωφελεί κανέναν.

Το Επιμελητήριο ως θεσμικός φορέας, οφείλει με συγκεκριμένες προτάσεις να συνομιλεί και να διεκδικεί, τόσο από την Τοπική, όσο και από την Κεντρική εξουσία.

Μας ενδιαφέρει η διάχυση του τουριστικού προϊόντος στη τοπική κοινωνία. Πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: