Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Καζάκης (Πρόεδρος Ε.ΠΑ.Μ)

Δημήτρης Καζάκης
Δημήτρης Καζάκης
Πρόεδρος Ε.ΠΑ.Μ

«Το Σύνταγμα κάνει λόγο για προστασία της επαρκούς κατοικίας, δεν μιλά ούτε για λαϊκή, ούτε για πρώτη κατοικία. Αυτό ανετράπη από τα μνημόνια.

Όποιος βρίσκεται στα Ειρηνοδικεία ξέρει ότι πλειστηριάζονται μαγαζάκια και σπίτια από φτωχές συνοικίες, για χρέη προς Τράπεζες, Δημόσιο, Δήμους, ακόμα και funds.

Το ζητούμενό τους είναι να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ελλάδος. Αυτό δεν είναι στόχος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όταν ρωτήθηκε ο κ. Βορίδης γιατί επιμένει η ΝΔ στους πλειστηριασμούς, είχε κάνει λόγο για νεκρό κεφάλαιο.

Δυστυχώς σήμερα για κάποιον που κινδυνεύει να δει την περιουσία του να βγαίνει στο σφυρί, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Θα έπρεπε το κράτος να σβήνει τα χρέη προς τις Τράπεζες των φτωχών δανειοληπτών.

Πρέπει να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία των Τραπεζών, με παρουσία Εισαγγελέων. Έτσι θα αποκαλύπτονταν και σκάνδαλα, όπως έγινε παλαιότερα με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 60 δις ευρώ, χωρίς κανένας να δίνει λογαριασμό για το που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Κανείς δεν υποχρέωσε τις Τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Ακόμα και τώρα, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί η λεγόμενη σεισάχθεια, όπως είχε υποσχεθεί κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: