Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Κεφαλογιάννης (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ)

Γιάννης Κεφαλογιάννης
Γιάννης Κεφαλογιάννης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ

«Υπάρχει ηθικό ζήτημα στο θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία, αλλά οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που έχουν προκύψει, γιατί πρόκειται για ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, καλύπτουν το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης.

Αυτά που λέει η Κυβέρνηση περί απόρρητων εγγράφων, έχουν καταρριφθεί από τους ίδιους. Το μεν ένα έγγραφο, το είχε αναρτήσει προσωπικά ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμένος και μόλις κατάλαβε την γκάφα που έκανε, το κατέβασε. Ο δε Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε σε μια απόρρητη συνομιλία του Πρέσβη μας στο Ριάντ. Ο κ. Τσίπρας τον έβγαλε στα μανταλάκια.

Όταν εδώ και μήνες συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα της πώλησης βλημάτων που έφθαναν στην λήξη της χρήσης τους, είχαμε ενημερωθεί από την Κυβέρνηση ότι ο ένας εκ των ενδιαφερομένων είναι η Σαουδική Αραβία. Τότε είχαμε αποφασίσει να πωλήσουμε ένα άχρηστο στρατιωτικό υλικό.
Από γεωπολιτικής απόψεως, το να εμπλακούμε σε μια υπόθεση που έχει και μια ανθρωπιστική διάσταση, δεν είναι και ότι καλύτερο για την χώρα.

Από εκεί και πέρα, το να βλέπουμε Αριστερούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης, να θυμούνται εκ των υστέρων τις ευαισθησίες τους, είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση κατάλαβε τα λάθη της, στην Ευρώπη παρουσιάζεται ως το πιο υπάκουο παιδί των δανειστών και γι αυτό έκλεισε γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση, η οποία όμως θα μας φέρει πρόσθετα μέτρα ύψους 5,5 δις ευρώ.

Επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, υπήρχε η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μια δήθεν συμφωνία με τις Τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, κάτι που δεν ισχύει, αφού το διέψευσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Καραμούζης.

Εμείς επιμένουμε στη συνολική διευθέτηση των κόκκινων δανείων. Θέλουμε την αποκάλυψη αυτών που έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν πληρώνουν, των στρατηγικών κακοπληρωτών. Θέλουμε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που δικαιολογημένα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και μια επιβράβευση στους συνεπείς δανειολήπτες.

Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών δεν έγινε για να στηριχθούν οι Τράπεζες, αλλά για να προστατευθούν οι καταθέσεις.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: