Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

Θοδωρής Καμπίτσης (Περιφερειακός Σύμβουλος)

Θοδωρής Καμπίτσης
Θοδωρής Καμπίτσης
Περιφερειακός Σύμβουλος

«Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος είναι ο Πατριάρχης του νεοελληνικού θεάτρου, ένας διαχρονικός συγγραφέας και η Ζάκυνθος τιμά το τέκνο της. Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννησή του, που είναι στις 9 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Φανερωμένης θα έχουμε επιμνημόσυνη δέηση, όπου και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος. Εν συνεχεία θα γίνει κατάθεση στεφάνου στην προτομή του. Στις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Σολωμού θα έχουμε τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, από δέκα ζωγράφους απ όλη την Ελλάδα, με θέμα τον Ξενόπουλο.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στη Λέσχη ο Ζάκυνθος για τη ζωή και το έργο του Ξενόπουλου, ενώ θα ακουστούν μουσικά κομμάτια από θεατρικά του έργα.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί στο Μουσείο Σολωμού θα γίνει ξενάγηση στο αρχείο Ξενόπουλου, καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Τέλος στις 12 και στο Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου, θα γίνει ξενάγηση από τον Σύλλογο φίλων Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: