Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Στάθης Λογοθέτης
Ξυπνήστε!!!
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Γαργαλέας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

Δημήτρης Γαργαλέας
Δημήτρης Γαργαλέας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου

«Παραλάβαμε ταμείο 25 χιλιάδων ευρώ και παραδίδουμε ταμείο 342 χιλιάδες ευρώ.

Στα 6 χρόνια της διοίκησης μας, το Δ.Σ συνεδρίασε 70 φορές και ενημερώνω πως όλοι όσοι μετέχουν σε αυτές τις συνεδριάσεις είναι αμισθί. Αυτά τα 6 χρόνια, έλαμψαν δια της απουσίας τους από τα Δ.Σ συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπήρξαν στιγμές που εγώ προσωπικά πληγώθηκα. Όταν η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου παίρνει μια απόφαση, αυτή έρχεται στο Δ.Σ. το οποίο συνεδριάζει προς επικύρωση της απόφασης. Είναι αδιανόητο και κατακριτέο η Διοικητική Επιτροπή να παίρνει μια απόφαση, η οποία είναι δεσμευτική για το Δ.Σ. και στην πορεία κάποιοι να διαφοροποιούνται από την αρχική αυτή απόφαση, πριν έρθει στο Δ.Σ.

Ελεγχθήκαμε από το 1991 έως το 2015 από ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό ως προς τις αποφάσεις του Δ.Σ και την οικονομική διαχείριση που κάναμε. Όλοι οι προϋπολογισμοί που καταθέσαμε εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία και εν συνεχεία εγκρίθηκαν από το εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης και ανέβηκαν στη Διαύγεια. Επί δικής μας διοίκησης δημιουργήθηκε το τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου.

Από το 2011 που διοικούμε το Επιμελητήριο, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις, ενισχύσαμε σωματεία και φορείς, ενημερώσαμε τα μέλη μας για τα επενδυτικά προγράμματα και καταθέσαμε σωρεία προτάσεων για την ανάπτυξη της Ζακύνθου. Ενισχύσαμε τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το Κοινωνικό παντοπωλείο και εστιατόριο, την Αερολέσχη Ζακύνθου, την Τροχαία Ζακύνθου, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο. Συμμετείχαμε σε Εκκλησιαστικές συναυλίες και υλοποιήσαμε εκατοντάδες δράσεις. Δώσαμε χρήματα και σε συνδικαλιστικούς φορείς, αφού εκ του Νόμου το δικαιούνταν.

Μας κατηγόρησαν ότι κάναμε πολλά ταξίδια χωρίς αποτέλεσμα. Τους απαντώ, ότι πετύχαμε την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου και την αναγνωσιμότητα του σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Πήγαμε στις Βρυξέλλες, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων ως μέλος της Ένωσης Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης. Γυρίσαμε 18 διαφορετικά γραφεία της Κομισιόν και πετύχαμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Συμμετείχαμε σε διεθνείς εκθέσεις της Ρωσίας και της Ιταλίας, προβάλλαμε τα τοπικά μας προϊόντα και τον πολιτισμό μας.

Για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο το 2015 επί διοικήσεώς μας, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΕΟΑΝ, με τη συμμετοχή 38 Επιμελητηρίων και της Υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά, όπου και συζητήσαμε μοντέλα ανάπτυξης. Παρεστήκαμε μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων, δώσαμε μάχη για τον ΦΑΠ στη Ζάκυνθο, όπου είχε συντελεσθεί ένα μεγάλο ατόπημα, μια έκταση στο Γύρι να έχει την ίδια αξία με μια αντίστοιχη στον Λαγανά. Πήγαμε στον αρμόδιο Υπουργό και πετύχαμε την τροποποίηση του Νόμου για τη Ζάκυνθο.
Αγωνιστήκαμε και για τα πνευματικά δικαιώματα, με το θέμα της ΑΕΠΙ. Πλέον τα μέλη μας, με πολύ λίγα χρήματα, μπορούν να γράφονται σε μια νέα εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Φυσικά και όλα αυτά τα πετύχαμε με ταξίδια και προσωπικές επαφές, ταξίδια που σε 6 χρόνια διοίκησής μας, μπορεί να έφτασαν και τα 100 χιλιάδες ευρώ κόστος, όμως είχαν θεαματικά αποτελέσματα.

Ασχοληθήκαμε με όλα τα τοπικά προβλήματα του νησιού και εκδώσαμε συνολικά 115 δελτία τύπου, άρα ήμασταν παρόντες στα τοπικά μας ζητήματα. Είχαμε άριστη συνεργασία τόσο με τον Δήμο Ζακύνθου, όσο και με την Περιφέρεια.

Μας κατηγόρησαν για κακοδιαχείριση. Τους απαντώ ως εξής, από την προηγούμενη διοίκηση παραλάβαμε ένα ταμείο 25 χιλιάδων ευρώ και ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου αρχικής αξίας 100 χιλιάδων ευρώ, που μετά το κούρεμα είχαν τελική αξία 32 χιλιάδων ευρώ. Εμείς παραδίδουμε στο ταμείο του Επιμελητηρίου 342 χιλιάδες ευρώ, συν τα ομόλογα που προανέφερα. Δηλαδή έχουμε μια αύξηση 1.338%. Δώσαμε υπεραξία στην περιουσία του Επιμελητηρίου, μια περιουσία που ανήκει στα μέλη του.

Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου έχουμε τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Θα στηθούν 4 κάλπες, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το κλίμα πλέον είναι ήρεμο, μετά και τη διευθέτηση που έγινε αποτέλεσμα της οποίας ο διπλασιασμός του εκλογικού σώματος. Το αποτέλεσμα θα είναι έντιμο και νόμιμο, κανείς δεν θα μπορεί να το αμφισβητήσει.

Έμαθα στη ζωή μου να αποχωρώ την στιγμή που πρέπει. Τώρα ήρθε η ώρα νέοι άνθρωποι να διαχειριστούν αυτά που εμείς τους παραδίδουμε.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: