Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Βασίλης Κεγκέρογλου (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Μεταλλάχτηκε ο κ. Τσίπρας, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε το κίνημα δεν πληρώνω, τώρα θα μπουζουριάζει όσους πηγαίνουν στα Ειρηνοδικεία και αντιδρούν για τους πλειστηριασμούς. Έφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τροπολογία, την αυτόφωρη διαδικασία σε όσους λέει ότι εμποδίζουν έναν πλειστηριασμό, αλλά έφερε αυτόφωρη διαδικασία και για τον Ρουβίκωνα; εμείς φυσικά και θα καταργήσουμε αυτή τη τροπολογία, που αποτελεί κατάλυση της Δημοκρατίας. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

Το τραπεζικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει με τη λύση των κόκκινων δανείων, όχι με τους πλειστηριασμούς, δεν είναι ανεξέλεγκτες οι τράπεζες. Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για προστασία της λαϊκής κατοικίας, χωρίς να την προσδιορίζει. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση, για προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 200 χιλιάδες ευρώ και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Μιλάμε για προστασία που θα έχει χρονική διάρκεια ενός έτους. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, λέμε στη τράπεζα και τον οφειλέτη να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία δεν θα ζημιώνει μόνο τον δανειολήπτη, πρέπει και η τράπεζα να πληρώνει ένα τίμημα.

Ο φετινός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός. Ολοκάθαρο ψέμα τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Θα έχουμε επιτροπεία μέχρι το 2060 και ένα υπερ ταμείο αποκρατικοποιήσεων για άλλα 98 χρόνια.

Έρχονται νέα ανάλγητα μέτρα με περικοπές συντάξεων, ΕΚΑΣ, προνοιακών επιδομάτων, επιδόματος θέρμανσης, καθώς και αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Τον Αύγουστο του 2018 θα λήξει μόνο η φθηνή χρηματοδότηση που έχουμε σήμερα, ενώ οι υποχρεώσεις θα παραμείνουν.

Στα χαρτιά είναι μειωμένη η ανεργία, στην ουσία έχει αυξηθεί. Μόνο αν γίνουν πραγματικές επενδύσεις στην οικονομία και όχι στο χρηματιστήριο, θα έρθουν νέες θέσεις εργασίας και θα βγούμε από την κρίση.

Εμείς θα επαναδιαπραγματευθούμε τους στόχους των πλεονασμάτων. Πρέπει να βρούμε κίνητρα για να παραχθεί νέος εθνικός πλούτος. Μιλάμε για ριζικές αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Μόνο έτσι θα αναταχθεί η κοινωνία, αυτά θέλουμε να αλλάξουμε, γι αυτό και είμαστε Κίνημα Αλλαγής.

Η κυβέρνηση δίνει μποναμά σε πρόσωπα που κάποτε κατηγορούσε, διαγράφοντας πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί που κάποτε έλεγαν ότι θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα, έγιναν οι πιο πιστοί υπηρέτες τους.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: