Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Νίκος Ποταμίτης (Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου)

Νίκος Ποταμίτης
Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου

«Επιτέλους τι σκάνδαλο είναι αυτό; ένα πόρισμα να μην μπορούμε να το δούμε;

Αναρωτιέμαι γιατί δεν μας δίνουν το πόρισμα, γιατί χαρακτηρίστηκε εμπιστευτικό, γιατί δεν μας δίνουν την ΕΔΕ, γιατί την κρατάνε μυστική; Πρόκειται για θέμα που αφορά τη δημόσια ασφάλεια και τη λειτουργία ενός  νοσοκομείου που εξυπηρετεί πολύ κόσμο, κόσμο που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε. Μία συμπατριώτισσά μας έφυγε από τη ζωή και πέντε ασθενείς υπέστησαν επιπλοκές.
Από την αρχή οι υπουργοί δικαιοσύνης και υγείας, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί και η 6η ΥΠΕ, πρόσβαλαν και κατασυκοφάντησαν τους γιατρούς.
Υπάρχουν ευθύνες σε όλους αυτούς που μας κατασυκοφάντησαν, που έλεγαν ότι υπάρχουν ευθύνες σε γιατρούς, ότι υπάρχουν καουμπόηδες στο νοσοκομείο, ότι είμαστε μαφία και διαπλεκόμενοι, ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν και να εξαφανίσουν στοιχεία, ότι θέλουν να διαλύσουν τα χειρουργεία γιατί θέλουν να χειρουργήσουν έξω, ότι τα περιστατικά δεν ήταν πέντε αλλά ένα. Τι παραμύθια είναι αυτά που έλεγαν τόσο καιρό;

Όλα αυτά που λέγανε πρέπει να εξεταστούν και όλα αυτά δεν επιβεβαιώνονται από το πόρισμα.

Η δουλειά της επιτροπής «Πέτρου» είναι πρότυπο έρευνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από όσα λένε όλοι εκείνοι που έχουν διαβάσει το πόρισμα προκύπτει ότι δεν έχει διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της γυναίκας. Προκύπτει ότι τα περιστατικά είναι πέντε και όχι ένα. Προκύπτει ότι οι γιατροί δεν έχουν ευθύνη και επίσης ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον τρόπο που προσέγγισε η διοίκηση το θέμα της διερεύνησης. Άρα αναιρούνται όσα έχουν πει οι υπουργοί υγείας και δικαιοσύνης.
Όλα αυτά που επισημαίνει το πόρισμα για τους ελέγχους που έπρεπε να γίνουν τα λέγαμε και εμείς στη διοίκηση αλλά κανένας δεν μας έδινε σημασία.

Αφού το πόρισμα αναφέρει ότι πρόκειται για πέντε περιστατικά γιατί δεν γίνεται έρευνα για τα υπόλοιπα τέσσερα περιστατικά; Γιατί δεν στέλνουν τους ασθενείς και τους ιατρικούς τους φακέλους για περαιτέρω διερεύνηση από τους ειδικούς; Γιατί δεν ελέγχουν τα αναισθησιολογικά μηχανήματα;

Για να δούμε λοιπόν, ποιοι θέλουν να διαλύσουν το νοσοκομείο;

Ζητάμε επίσημα το πόρισμα «Πέτρου» να δοθεί στους δημοσιογράφους, στους εργαζόμενους, στους πολίτες και να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ της Πάτρας.

Κάθε ιατρική πράξη στο νοσοκομείο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. To νοσοκομείο τώρα λειτουργεί σε πολύ καλό βαθμό αλλά υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά. Δυστυχώς οι φοβισμένοι ασθενείς κατευθύνονται αλλού.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: