Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Παύλος Κολοκοτσάς
Παύλος Κολοκοτσάς
Δήμαρχος Ζακύνθου

«Τα μεγάλα προβλήματα θέλουν και μεγάλη προσπάθεια για να λυθούν, την οποία και κάναμε. Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν και συνεργασία η οποία δεν υπήρξε.

Λυπάμαι που έμειναν για δύο μήνες τα σκουπίδια στους δρόμους, αλλά πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία επίλυσης του προβλήματος. Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα. Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν μαζευτεί όλα τα σκουπίδια του νησιού. Η διαδικασία απαιτεί χρόνο γιατί πλέον δεν θάβουμε σκουπίδια, κάνουμε επεξεργασία διαλογή και ανακύκλωση. Κάθε μέρα ανεβάζουμε στον Λίβα εκατό τόνους απορριμμάτων.

Έχει γίνει σωστή υποδομή στον Λίβα. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που χρειάστηκε ιδιαίτερο χειρισμό από εμάς για να υλοποιηθεί.

Μεθαύριο Τετάρτη, έχω ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Καπετάνιο, για το έργο της οριστικής διαχείρισης και της άμεσης δημοπράτησής του.

Λυπάμαι που πολλοί επένδυσαν στο θέμα των απορριμμάτων για να με χτυπήσουν πολιτικά. Επειδή κάποιοι παραφιλολογούν και ασκούν μόνο μικροκομματική πολιτική, έχω να πω ότι τα μηχανήματα που έχουμε στον Λίβα, είναι αυτά που είχαμε ζητήσει βάση μελέτης και προδιαγραφών. Ορθά έπραξε η επιτροπή παραλαβής, τα κατέγραψε πλήρως και όπου υπάρχουν αποκλίσεις θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις χωρίς όμως να σταματήσει η λειτουργία της κινητής μονάδας.

Το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχουμε βάλει σε μια σειρά τα έργα υποδομών του νησιού, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και του βιολογικού. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού της Ζακύνθου.

Μέχρι την Παρασκευή θα γίνει το Δημοτικό συμβούλιο, για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: