Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος Δ.Σ ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
(Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος Δ.Σ ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου

«Η Ζάκυνθος έχει γυρίσει σελίδα, μπήκαμε στη φάση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα, μιας διαχείρισης πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι. Πλέον δεν θάβουμε τα απορρίμματα, τα επεξεργαζόμαστε, κάνουμε ανακύκλωση.

Η κινητή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα μπήκε σε φάση κανονικής λειτουργίας την παραμονή των Φώτων και καθημερινά αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρουμε εκεί για επεξεργασία, ενώ και οι εργαζόμενοι αποκτούν την εμπειρία που χρειάζεται.

Η μονάδα στον Λίβα μπορεί να διαχειριστεί ετησίως πάνω από 50 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, την στιγμή που το νησί παράγει 25 χιλιάδες τόνους τον χρόνο. Καθημερινά η μονάδα μπορεί να διαχειρίζεται 150 τόνους απορριμμάτων, όταν τον μήνα Αύγουστο στο φουλ της τουριστικής σεζόν, η Ζάκυνθος παράγει έως 120 τόνους την ημέρα.

Στον Λίβα, αφού ολοκληρωθήκαν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, εγκαταστήσαμε και θέσαμε σε δοκιμαστική λειτουργία ένα-ένα τα μηχανήματα. Εγκαθιστώντας τον δεματοποιητή δεματοποιήσαμε δοκιμαστικά σύμμικτα απορρίμματα τα οποία πλέον επαναφέραμε για πλήρη επεξεργασία και διαλογή από το σύνολο της μονάδας.

Οι κινητές μονάδες αυτού του τύπου λειτουργούν στην ύπαιθρο και πολλές φορές σε υψόμετρο. Στον Λίβα, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δουλεύουν στο κέντρο διαλογής σε στεγασμένο χώρο. Εν καιρώ έχουμε προβλέψει να τοποθετηθούν και κάποια στέγαστρα.

Την Παρασκευή θα συγκαλέσω Δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2018.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: