Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Κύρτσος
Γιώργος Κύρτσος
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Ο κόσμος πλήρωσε και πληρώνει την μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή τη λαϊκίστικη μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε αρχικά αντιπαρατεθεί και τώρα έχουμε μια σύγκριση προτάσεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με το μικρότερο κοινωνικό κόστος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τη διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια γι αυτό και έχει θέσει ως προτεραιότητα τη λύση της ονομασίας των Σκοπίων. Θα πάμε κατά συνέπεια σε έναν συμβιβασμό, που αν γίνει σωστά θα έχουμε οφέλη, αλλά αν γίνει με λάθος τρόπο θα υποστούμε μια ταπείνωση.

Το «Nova Macedonia» (Νέα Μακεδονία) που ακούγεται, δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και αν υπερισχύσει θα έχουμε πρόβλημα. Η γραμμή του κ. Καραμανλή, στα πλαίσια της συμφωνίας του Βουκουρεστίου, ήταν να εμπεριέχεται η λέξη Μακεδονία αλλά με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό πρέπει να συμφωνηθεί, ώστε να γίνουμε πρωταγωνιστές στα Βαλκάνια, να προσελκύουμε επιχειρήσεις και επενδύσεις και όχι να τις διώχνουμε όπως κάνουμε σήμερα.

Η ΝΔ δεν είναι το δεκανίκι της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να ξαναπαίξουμε τον ρόλο που παίξαμε το 2015. Η ΝΔ ζητά να κατατεθεί μια κυβερνητική πρόταση για τα Σκόπια, να κατατεθεί μια κοινή θέση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διαφορετικά δεν θα συναινέσουμε.

Δεν θα ανεχτούμε την τακτική του κ. Καμένου, να παίζει τον ρόλο του αντιδραστικού εκφραστή της λαϊκής δεξιάς και εμείς να είμαστε οι αιμοδότες του ΣΥΡΙΖΑ.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: