Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Στέλιος Κούλογλου (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Στέλιος Κούλογλου
Στέλιος Κούλογλου
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θα πρέπει να μπούμε τώρα στο θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων, αλλά οφείλουμε να μπούμε στη διαδικασία επίλυσης αυτού του ζητήματος. Είχαμε μια μοναδική ευκαιρία το 1992 να λύσουμε το θέμα, αλλά η ΝΔ έκανε πίσω τότε για να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Από τότε, όλα αυτά τα χρόνια, χάσαμε διπλωματικά αποθέματα και ευκαιρίες. Πρέπει να γίνουμε ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή μας, μια δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια. Η θέση της χώρας, από το 2008 και επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, στη συμφωνία του Βουκουρεστίου, ήταν να λυθεί το θέμα του ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η ΝΔ κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Καμένο ενώ στη πραγματικότητα έχει πρόβλημα στη δεξιά πτέρυγά της. Προσπαθεί να ξεφύγει από το δικό της αδιέξοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως η δική μας, αποφασίζουν οι βουλευτές και όχι τα κόμματα.

Το 2018 θα αλλάξουμε σελίδα, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι πόσα κεφάλαια του βιβλίου θα περάσουμε. Το ερώτημα είναι πόσο καθαρή έξοδο από τα μνημόνια θα έχουμε. Σημαντικός παράγοντας είναι και η διευθέτηση του χρέος της χώρας. Θεωρώ πάντως ότι το 2018 τα πράγματα σε γενικές γραμμές θα πάνε καλύτερα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: