Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018

Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός)

Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ευρωβουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός

«Έρχεται ένα σκληρό πακέτο μέτρων, από μια κυβέρνηση που κάποτε υπηρέτησε τον άκρατο λαϊκισμό και τώρα υπογράφει τα πάντα χωρίς να τα διαβάζει. Έχει ρίξει λευκή πετσέτα.

Έρχεται φοροκαταιγίδα. Από φέτος, όσα εισοδήματα δηλωθούν θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Για κάθε χίλια ευρώ που κάποιος βγάζει, θα καλείται να πληρώσει φόρο. Αυτό σημαίνει διάλυση της μεσαίας τάξης, διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Θα χρειαστεί χρόνια κόπων για να χτίσει κάποιος ένα σπίτι, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να το χάσει σε μία μόλις ημέρα. Αυτό κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση μείωσε τη φορολογία, μείωσε τον ΦΠΑ στα νησιά. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας αφέλειες στον Ελληνικό λαό, πήρε την εξουσία και τον αφαίμαξε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με λεζάντα το «με έναν νόμο θα καταργήσουμε όλα τα μνημόνια» κατέλαβε την εξουσία και γκρέμισε όσα εμείς είχαμε χτίσει.

Η ΝΔ δεν επενδύει στον λαϊκισμό, λέμε ότι η χώρα χρειάζεται μια εθνική στρατηγική βασιζόμενη σε τρεις άξονες. Τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και την ελεύθερη οικονομία.

Το καλοκαίρι του 2015 ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο που μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πέσει η χώρα στα βράχια. Μας έκαναν να δούμε την άβυσσο με τα μάτια μας, είδαμε κυριολεκτικά τον χάρο, εξαιτίας των οραμάτων του κ. Τσίπρα που είχε ως πρότυπο τον κ. Τσάβεζ και τον Γιαρουζέλσκι. Μας ανάγκασαν να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο, αλλά τώρα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν θα ξαναγίνουμε το σωσίβιο της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Καμένου.

Να μας φέρει η κυβέρνηση μια ενιαία πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οφείλουν να φέρουν μια κοινή πρόταση. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ανησυχώ με τον τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική από αυτή την κυβέρνηση. Το είδαμε στις επαφές με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, όπου οι ερασιτεχνισμοί του κ. Τσίπρα έβγαζαν μάτια. Φοβάμαι ότι και τώρα με το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Τσίπρας θα αντιμετωπίζει το ζήτημα και πάλι με ερασιτεχνισμό, βάζοντάς μας σε νέες περιπέτειες.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: