Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018

Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ)

Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Βουλευτής Τρικάλων, ΣΥΡΙΖΑ

«Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά, το 2018 θα σηματοδοτήσει την αποδέσμευση της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μετά τον Αύγουστο του 2018 θα αλλάξουν πολλά, θα μπορούμε να νομοθετήσουμε για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα, όπως την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας, κάτι που δεν μας αφήνουν να κάνουμε σήμερα οι δανειστές.

Η χώρα μας προσπαθεί να γίνει ένας πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια. Αυτό πηγάζει από τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, όπως για παράδειγμα, τη σημερινή σύνοδο των χωρών της νοτίου Ευρώπης.

Πρέπει να δούμε το όλο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων από μια ευρεία εθνική σκοπιά, έχοντας ως γνώμονα μόνο το εθνικό μας συμφέρον. Μας συμφέρει να έχουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα χώρα, να άρει τις όποιες ιδέες αλυτρωτισμού είχε το παρελθόν. Μας συμφέρει, τα Σκόπια να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα είναι η ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή μας, να αναπτύξουμε οικονομικές σχέσεις μαζί της, να προσελκύσουμε επιχειρήσεις.

Τα Σκόπια βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της αρχαίας Μακεδονίας, κατά συνέπεια μόνο με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα. Να θυμίσω ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, από το 2007 είχε προσανατολιστεί σε αυτή τη λύση.

Στη πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμένος πήρε τη θέση, ότι αν υπάρξει μια συναινετική πρόταση, δεν θα σταθεί ο ίδιος εμπόδιο, ούτε το κόμμα του. Δεν θα βάλει δηλαδή βέτο στην κυβερνητική θέση.

Η Αλβανία εγείρει θέμα τσάμηδων, αλλά για εμάς δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Πρόκειται για ένα ανόητο θέμα, για αστήρικτες θέσεις, ανάλογες με αυτές που κατά καιρούς εγείρουν και οι Τούρκοι.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: