Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Παναγιώτης Καρκατσούλης (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΟΤΑΜΙΟΥ)

Παναγιώτης Καρκατσούλης
Παναγιώτης Καρκατσούλης
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΟΤΑΜΙΟΥ

«Το μεγαλύτερο κοράκι που έχω δει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι οι δανειστές αλλά η ίδια η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που σήμερα βγάζουν στο σφυρί τα πάντα, αυτοί που κάποτε έλεγαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Σήμερα βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη προς το δημόσιο. Ένας στους δύο χρωστά στο δημόσιο, αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν όλα τα σπίτια. Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; έχει επιτέλους κάποιο όριο; είναι εμφανής η πρόθεσή τους, θα δώσουν τα πάντα στους δανειστές.

Δεν με ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση δέχεται πίεση από τους δανειστές, δεν την έβαλε κανείς να δέχεται πίεση, μόνη της έφτασε σε αυτό το σημείο. Να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, να που τι έχουν συμφωνήσει. Είναι ψευδέστατο ότι οι δανειστές θέλουν να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί. Οι δανειστές είπαν ότι πρέπει να επιτυγχάνεται ένα υπερ-πλεόνασμα αλλά το πώς θα το πετύχει μια κυβέρνηση, είναι δική της υπόθεση. Είναι απλό, αυτή η κυβέρνηση αδιαφορεί για το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Η κυβέρνηση αρνείται να μας πει τι διαπραγματεύεται για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μας λέει ότι δεν έχει έρθει η κατάλληλη ώρα. Εμείς ανησυχούμε βαθύτατα για την συμφωνία που προωθεί. Η θέση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι ξεκάθαρη και βασίζεται στην εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Υπάρχουν ερωτήματα και σκιές στη διαδικασία της φορολοταρίας. Έχουμε εντοπίσει αυτές τις σκιές και ρωτάμε την κυβέρνηση συγκεκριμένα πράγματα, ζητώντας όχι αόριστες, αλλά συγκεκριμένες απαντήσεις.

Είκοσι εννέα άνθρωποι κέρδισαν σε δύο κληρώσεις και άλλοι τρεις σε τρείς κληρώσεις. Με το νόμο των πιθανοτήτων, σε σύνολο 11 κληρώσεων και με 6 εκατομμύρια φορολογούμενους να μετέχουν, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Κατά συνέπεια, ρωτάμε αν είναι διαφανής η όλη διαδικασία της κλήρωσης και αν είναι επαρκές το σύστημα ασφαλείας της φορολοταρίας. Το αν εμπλέκονται ή όχι σε αυτή την υπόθεση πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να μας το πει η κυβέρνηση. Ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουμε θα κινηθούμε και εμείς αναλόγως.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: