Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Καραθανασόπουλος (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ)

Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Καραθανασόπουλος
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση συστηματικά συκοφαντεί το εργατικό κίνημα, αντιγράφοντας την στάση που είχαν στο παρελθόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό, το lockout έχει ήδη έρθει, είναι μια πραγματικότητα. Τώρα δίνουν τα πάντα στην εργοδοσία. Σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, θα αποφασίζει ένα δικαστήριο για το εάν ένας εργοδότης θα καταβάλλει αποζημίωση ή όχι.

Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικό και ηθικά πλασμένο, όπου οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν και να δουλεύουν μέσα σε καλές συνθήκες εργασίας. Το αντίθετο συμβαίνει, η εργοδοσία να είναι πιο σκληρή από ποτέ.

Όλα αυτά που λέει η κυβέρνηση, περί δημοκρατικών διαδικασιών στις απεργίες, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η κυβέρνηση εκπληρώνει την πάγια επιδίωξη του ΣΕΒ στο να καταστήσει πολύ δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία. Επί της ουσίας, άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ, στο δικαίωμα του να απεργεί κάποιος. Η κυβέρνηση πέρασε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Υπονομεύει το εργατικό κίνημα, θέλει να το χειραγωγήσει και να το μετατρέψει σε ένα εργοδοτικό και κυβερνητικό κίνημα. Για αυτό και δεν μετέχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει ταξικό και αντιλαϊκό πρόσημο. Το ΚΚΕ ανέδειξε το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει, με κομβικό φυσικά θέμα, το απεργιακό.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: