Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Στέφανος Ξεκαλάκης (Γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Στέφανος Ξεκαλάκης
Στέφανος Ξεκαλάκης
Γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Η πολιτική περνά μια φάση έντονης αμφισβήτησης από τους πολίτες και τώρα δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα με το πολυνομοσχέδιο, αφού οι βουλευτές καλούνται σε χρόνο ρεκόρ να αποφασίσουν για μια σειρά ζητημάτων, που εμπεριέχονται σε πάνω από χίλιες σελίδες. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Δεν υπάρχουν θετικά στοιχεία στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Για παράδειγμα το κτηματολόγιο μας φέρνει χρόνια πίσω, ενώ τίθενται θέματα όπως οι απεργίες και τα πρόσθετα οικονομικά βάρη του λαού, ειδικά της μεσαίας τάξης.

Δεν συμφωνούμε με τις αλλαγές που προωθούνται, στις διατάξεις που αφορούν την βιωσιμότητα και δράση των συνδικαλιστικών φορέων, ενώ το θέμα των επιδομάτων πολυτέκνων επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν μας εκφράζει η λογική της αναδιανομής της φτώχειας.

Βιώνουμε μια βίαιη αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, με τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τα κόκκινα δάνεια. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες συνειδητά κακοπληρωτές, δεν επιτρέπεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Πρέπει να γίνεται μια αξιολόγηση κατά περίπτωση και θα πρέπει να ξαναδούμε το όλο θέμα με μια πιο κοινωνική οπτική.

Με τεχνητούς τρόπους υποτιμώνται δημόσιες επιχειρήσεις που έχουμε πληρώσει επανειλημμένα στο παρελθόν, μόνο και μόνο για να τις πάρει αργότερα τζάμπα ένας ιδιώτης. Το θέμα είναι, να πουλάς ένα ασημικό στην πραγματική του αξία, όχι να το ξεπουλάς σε μια εξευτελιστική τιμή.

Η λύση για την ονομασία των Σκοπίων πρέπει να είναι βιώσιμη και εθνικά αξιοπρεπής. Πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι θα αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό και χωρίς άλλες αλυτρωτικές βλέψεις.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: