Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Παπαδόπουλος (Βουλευτής Λάρισας, ΣΥΡΙΖΑ)

Νίκος Παπαδόπουλος
Νίκος Παπαδόπουλος
Βουλευτής Λάρισας, ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό το πολυνομοσχέδιο έχει πολλά θετικά στοιχεία, τα οποία θα απολαύσει η κοινωνία. Όπως τα επιδόματα των πολυτέκνων, τα ενεργειακά θέματα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος θα βοηθήσει πολύ κόσμο στα καθημερινά του προβλήματα και μεταξύ άλλων θα επιταχύνει την απονομή δικαιοσύνης.

Δεν ξέρω κανένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης, που έχει πει ότι δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ούτε ακούστηκε το οτιδήποτε επικριτικό.

Η μεγάλη τριβή που αφορά τις απεργίες, δεν δικαιολογείται. Κάναμε μια υποχώρηση σε ότι αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία, όπου ενώ στο παρελθόν χρειαζόταν το 1/3 των εργαζομένων για παρθεί απόφαση, τώρα το πήγαμε στο 50%. Δεν έγινε και κάτι το φοβερό, το θέμα είναι στο πως θα συμμετέχει ο εργαζόμενος στα κοινά, στο πως θα γίνει ένα ενεργό μέλος στο σωματείο του. Από τα ενεργά και τακτοποιημένα μέλη, το 50% αυτών, θα μπορούν να πάρουν μια απόφαση για απεργία ή όχι. Κατά συνέπεια, ούτε δυσκολέψαμε τον τρόπο απόφασης για μια απεργία, ούτε φυσικά καταργούμαι το δικαίωμα της απεργίας.

Το ΚΚΕ στις αντιδράσεις του ξεπέρασε και τον Ρουβίκωνα, με ζημιές και βανδαλισμούς, ενέργειες που δεν το αντιπροσωπεύουν.

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποφεύγονται τα διάφορα κυκλώματα και τα σικέ παιχνίδια, που όλοι τα ξέρουμε και που παίζονταν από κάποιους στους φυσικούς πλειστηριασμούς, πάντα εις βάρος του οφειλέτη.

Θέλουμε να βάλουμε μια τάξη στον παράνομο τζόγο και να τον νομιμοποιήσουμε.

Αν υπάρχει κάποια σοβαρή καταγγελία, για τον τρόπο που διεξάγονται οι κληρώσεις για την φορολοταρία, να την εξετάσουμε.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: