Σάββατο 23 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 20:00)
Stigma Djs
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Δημήτρης Πέττας (Φοροτεχνικός)

Δημήτρης Πέττας
Δημήτρης Πέττας
Φοροτεχνικός

«Οι προβλεπόμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα επιβαρύνουν τον ΕΝΦΙΑ και περίπου άλλους 15 φόρους που αφορούν την ακίνητη περιουσία.

Φοβάμαι ότι στη Ζάκυνθο οι αυξήσεις θα είναι πολύ μεγάλες, με βάση και το προσδοκώμενο κέρδος που επιθυμούν από την κυβέρνηση, αφού οι εκτιμητές θα λάβουν υπ όψιν τους και το γεγονός πως ως νησί έχουμε μεγάλη τουριστική άνοδο.  Ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί μέσω δύο παραμέτρων, όχι μόνο μέσω των τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου, αλλά και με βάση την συνολική ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου. Να δούμε αν θα αυξήσουν τις κλίμακες φορολογίας, ή θα κατεβάσουν το αφορολόγητο ενός ακινήτου. Εντός του Μαΐου θα έχουμε λάβει μια πρώτη εικόνα και λογικά τον ίδιο μήνα θα αρχίσει και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι δικαστές για όσα θέματα τους θίγουν προσωπικά, τα βγάζουν ως αντισυνταγματικά, αλλά για τις συντάξεις δεν έλεγαν το ίδιο. Ο ΕΦΚΑ εκ γενετής θα έλεγα είναι αντισυνταγματικός, γιατί φορολογεί όχι βάση της σύνταξης που κάποιος θα πάρει, αλλά βάση του εισοδήματος που δηλώνει με αποτέλεσμα η επιβάρυνση που ισχύει να ξεπερνά το 65% του εισοδήματος.

Έχουμε αναγκαστεί ως λογιστικά γραφεία να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό, λόγω του πρόσθετου φόρτου εργασίας που έχει επιβάλει το κράτος. Μας φόρτωσαν μέχρι και την υποβολή του περιβαλλοντικού τέλους για τις πλαστικές σακούλες.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: