Σάββατο 23 Μαρτίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 20:00)
Stigma Djs
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Νίκος Ποταμίτης (Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου)

Νίκος Ποταμίτης
Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

«Από την λάσπη και τις απειλές της διοίκησης, περάσαμε στις διώξεις που έγιναν πράξη.
Όσοι είχαν συμβάλει στο να ανοίξουν ομαλά τα χειρουργεία του νοσοκομείου, αντιμετωπίζονται από την διοίκηση με έναν εκδικητικό τρόπο.

Είχαμε δύο συναδέλφους μας που στάλθηκαν στην Κυπαρισσία για μια βόλτα, μια αναισθησιολόγο που μετακινήθηκε άνευ λόγου στους Μολάους και τον διευθυντή της χειρουργικής να παίρνει υποχρεωτική άδεια 50 ημερών, για να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τώρα προχώρησαν σε μια διοικητική πράξη που είναι επικίνδυνη. Η καρδιά του χειρουργείου βρίσκεται στις τρεις χειρουργικές αίθουσες και στην προϊσταμένη κ. Κάνδηλα, μια συνάδελφο με 30 χρόνια εμπειρία, που για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε να είναι αυτή που θα χρεωθεί προσωπικά όλα τα χειρουργικά εργαλεία και τον εξοπλισμό, μετά την μεταφορά από το παλιό στο νέο νοσοκομείο.
Η κ. Κάνδηλα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των χειρουργείων ακόμα και στις άδειές της, λύνοντάς τα επί τόπου, ήταν η εγγύηση της ορθής λειτουργίας και συντονισμού των χειρουργείων. Τώρα την μετακινούν σε μια άλλη θέση, στην ορθοπεδική κλινική και η συνάδερφος που ήταν στην ορθοπεδική κλινική μετακινείται στην αιμοδοσία.

Η κ. Κάνδηλα κατείχε την πιο κρίσιμη θέση στο νοσοκομείο και η συνάδερφος που τώρα καλείται από την διοίκηση να την αντικαταστήσει δεν έχει την ανάλογη εμπειρία. Χρειάζεται τεράστια εμπειρία για να συντονίζεις τρείς χειρουργικές αίθουσες, γιατρούς και εταιρίες προμηθειών.
Θυμίζω ότι η κ. Κάνδηλα ήταν αυτή που όταν είχε έρθει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου μαζί με ομάδα γιατρών για να χειρουργήσει, του είχε ζητήσει να είναι παρούσα στο χειρουργείο για να του παράσχει τα δικά μας χειρουργικά εργαλεία, αλλά ο Υπουργός αρνήθηκε.

Η απόφαση της μετακίνησης της κ. Κάνδηλα έγινε με απόφαση από τα τρία μέλη του Δ.Σ του νοσοκομείου, ενώ ήταν απόντες από τη συνεδρίαση τα δύο αιρετά μέλη, ο κ. Καψαμπέλης και ο κ. Τσώλας. Στο όλο σκεπτικό της απόφασης, υπάρχουν μόνο κάποιες αόριστες αιτιολογήσεις, η διοίκηση δεν αναφέρει τίποτα με σαφήνεια, θεωρούμαι ότι την τιμωρεί. Η ίδια η κ. Κάνδηλα το έχει πάρει πολύ βαρέως, γιατί θέλει να προσφέρει από την θέση που ξέρει πολύ καλά και δεν την αφήνουν.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την μετακίνηση και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας είμαστε σε τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας, προχωρήσαμε στον συμβολικός αποκλεισμό του κόμβου «Πάστρα» ενώ αύριο περιμένουμε να έρθουν η ΠΟΕΔΥΝ και η ΟΕΝΓΕ.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: