Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Μαυρωτάς (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΟΤΑΜΙ)

Γιώργος Μαυρωτάς
Γιώργος Μαυρωτάς
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΟΤΑΜΙ

«Διχοτομημένη η κοινωνία των Σκοπίων σε ότι αφορά το πρόσφατο δημοψήφισμα, με ένα αμφίβολο αποτέλεσμα, που όμως δείχνει ότι κατέρρευσε η μυθολογία που επικράτησε στην Ελλάδα ότι τα δίνουμε όλα στους Σκοπιανούς, αφού αν ίσχυε αυτό, θα πήγαιναν όλοι οι Σκοπιανοί να ψηφίσουν υπέρ του «ναι».
Ήταν μια μάχη των εθνικιστών και αυτών που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονας χώρας. Δεν ξέρω αν θα βρει ο κ. Ζάεφ τους 11 επιπλέον βουλευτές που χρειάζεται για να επικυρωθεί η συμφωνία, πάντως αν δεν τους βρει θα πάει σε εκλογές και κατά συνέπεια θα πάει χρονικά πίσω η όλη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, η μπάλα είναι στο γήπεδο των Σκοπίων.

Πρέπει να γυρίσουμε ως χώρα σελίδα στο Μακεδονικό ζήτημα. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι βέβαια μια τέλεια συμφωνία, υπάρχουν θέματα με τη γλώσσα και την εθνικότητα, αλλά είναι μια συμφωνία που δίνει μια λύση. Η εργαλειοποίηση του θέματος για την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, είναι το πρόβλημα. Στο πως εκμεταλλεύτηκαν το θέμα κάποια κόμματα.

Πιστεύω ότι τον Μάιο θα πάει η κυβέρνηση σε εθνικές εκλογές, μαζί με ευρωεκλογές και εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Εμείς θέλουμε μια αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις βουλευτών μας, σχετικά με ποιο κόμμα εκ των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είμαστε πιο κοντά, καθώς και στο ερώτημα με ποιο μπορούμε να συνεργαστούμε. Με βάση τις αρχές μας, εγώ θεωρώ ότι συγγενεύουμε περισσότερο με τη ΝΔ, αλλά θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στο επικείμενο συνέδριό μας στις 4 Νοεμβρίου.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: