Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ)

Γιώργος Κύρτσος
Γιώργος Κύρτσος
Ευρωβουλευτής ΝΔ

«Τις προηγούμενες ημέρες, όλοι έλεγαν και έγραφαν ότι αν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών, είχε ποσοστό κάτω του 50%, τότε θα ήταν ένα δημοψήφισμα άνευ ουσίας, θα ήταν μια καταστροφή. Τώρα που η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 36% λένε άλλα, κάνουν ότι δεν τους απασχολεί και παίζουν θέατρο.

Eμείς ακολουθούμε μια ακατανόητη πολιτική. Ασχολούμαστε διαρκώς μόνο με το όνομα και τρέχουμε για τα βαφτίσια, αφήνοντας τα πολύ σοβαρά θέματα της γλώσσας και της εθνικότητας. Εμείς οφείλουμε να ασκήσουμε πίεση για τα δύο αυτά ζητήματα, που επί δεκαετίες ζητάνε οι Σκοπιανοί και όχι να τους τα παρέχουμε με ευκολία.

Ο διεθνής παράγοντας δεν λαμβάνει υπόψιν του το ποσοστό αποχής του δημοψηφίσματος και συνεχίζει να πιέζει για οριστική συμφωνία. Αν πράττει έτσι για τα Σκόπια, που θεωρούνται μια σχετικά εύκολη υπόθεση, φανταστείτε τι θα γίνει στο μέλλον με θέματα όπως του Κοσσόβου ή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, που είναι πολύ πιο δύσκολα θέματα.

Από την εποχή του εμφυλίου ο πλανήτης είναι απέναντί μας για το Μακεδονικό ζήτημα. Εδώ και 70 χρόνια την έχουμε χάσει αυτή την ιστορία.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: