Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Κώστας Ζουράρις (Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΑΝΕΛ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας)

Κώστας Ζουράρις
Κώστας Ζουράρις
Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΑΝΕΛ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας

«Μέχρι το 2023 και με οποιαδήποτε κυβέρνηση υπάρχει, η χώρα θα έχει εποπτεία από τους δανειστές.

Θεωρώ ότι στα Σκόπια θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις εκλογές, επείγονται για το Μακεδονικό θέμα, να κλείσει η συμφωνία των Πρεσπών. Βάση του Συντάγματός τους, αν πάνε σε εκλογές θα φτάσουμε αρχές Ιανουαρίου του 2019 και μια πιθανή τέτοια καθυστέρηση, σε συνδυασμό και με μια ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση που μπορεί να προκύψει μετά, σχετικά με την αλλαγή των άρθρων του Συντάγματός τους που οφείλουν να κάνουν, μπορεί και να καταλήξει στο να μην έρθει ποτέ η συμφωνία στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, θα πέσουν τώρα όλοι πάνω σε αυτούς τους έντεκα Βουλευτές που απαιτούνται για να υπερψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία των Πρεσπών. Θα πέσουν πάνω τους Αμερικανοί και Ευρωπαίοι να τους εξαγοράσουν γιατί θέλουν να περάσει η συμφωνία,.

Ασφαλώς και βγαίνει δικαιωμένος από τις εξελίξεις ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμένος. Αποδείχτηκε ότι η κατάσταση στα Σκόπια, σε σχέση με την κοινωνία, είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι κάποιοι νόμιζαν.

Εγώ δεν θα ψηφίσω υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, είμαι κατά, γιατί αυτή η συμφωνία αποτελεί μείωση του κύρους των Μακεδόνων και εγώ δηλώνω Μακεδόνας. Σε σχέση με παλιά, στη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει μια σχετική βελτίωση σε ότι αφορά το όνομα. Αν περάσει η συμφωνία, θα είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν την ιθαγένειά τους ως Βόρειο-Μακεδονική. Αλλά μέχρι να κυρωθεί η συμφωνία και μέχρι να αλλάξουν τα άρθρα του Συντάγματός τους, ορθώς ο κ. Ζάεφ αναφέρεται ως σκέτο Μακεδόνας.

Το Μακεδονικό είναι ένα μείζων εθνικό θέμα, αλλά υπάρχουν και άλλα μείζονος σημασίας θέματα, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η ανάταση της οικονομίας μας, η πάταξη της διαφθοράς, θέματα που θέλει να λύσει η κυβέρνηση και που πολύ καλά κάνουν οι ΑΝΕΛ και την στηρίζουν.

Φαίνεται ότι δεν θα περάσει η μείωση των συντάξεων. Το ΔΝΤ ζητά μια τερατώδη μείωση των συντάξεων, εμείς όχι και παλεύουμε για αυτό. Για τέτοιου είδους θέματα στηρίζουμε την κυβέρνηση.

Πάντα η κρατική τηλεόραση ήταν ανώτερη των ιδιωτικών καναλιών σε ότι αφορά την ποιότητα του προγράμματός της, όπως φυσικά είναι και σήμερα.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: