Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Ανδρέας Ρένεσης (Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου, Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου με τον συνδυασμό «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών»)

Ανδρέας Ρένεσης
Ανδρέας Ρένεσης
Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου, Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου με τον συνδυασμό «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών»

«Έχω κάνει τη διαδρομή μου στον χώρο, με ξέρουν οι συνάδελφοι, γνωρίζουν τι μπορώ να προσφέρω και όσοι θεωρούν ότι μπορώ να συνεισφέρω ας με ψηφίσουν.

Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τις επικείμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Οι ιατροί είναι μια ιδιαίτερη μερίδα της κοινωνίας μας, δεν είναι επιστημονικά τα κριτήρια στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου, περισσότερο παίζουν ρόλο οι φιλίες, οι κουμπαριές, οι όποιες συντεχνιακές σχέσεις υπάρχουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει πάρα πολλές δυνατότητες τις οποίες και ανακαλύπτουμε τώρα, δεν τις γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Στη Ζάκυνθο υπάρχουν οι ιδιώτες γιατροί που προσπαθούν να επιβιώσουν, τα τουριστικο-ιατρεία και  όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο μας, κατά συνέπεια υπάρχουν πολλά συμφέροντα. Τα ιατρεία που λειτουργούν στις τουριστικές περιοχές έχουν βοηθήσει το Νοσοκομείο, αναλαμβάνουν τα ελαφρά περιστατικά και έχουν αποσυμφορήσει τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συνεχώς να φεύγουν ιατροί από το Νοσοκομείο και να μην έρχονται καινούργιοι. Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας προσπαθούν να διαχειριστούν μια φτώχεια, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου κάνει θυσίες. Δεν είναι τυχαίο που δύο παιδίατροι θέλουν να φύγουν, έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.
Είναι δικαίωμα του καθενός γιατρού να πει ότι δεν αντέχει άλλο και να παραιτείται.

Η Ζάκυνθος έχει ένα μικρό και υποστελεχωμένο νοσοκομείο που το καλοκαίρι πρέπει να εξυπηρετήσει 300 χιλιάδες κόσμο όταν η Πάτρα των 250 χιλιάδων κατοίκων έχει τέσσερα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στη δημόσια υγεία συνεχώς χειροτερεύει, από την αρχή των μνημονίων, εδώ και δέκα χρόνια έχουμε να δούμε διορισμούς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις, η πολιτεία οφείλει να φέρει αντικαταστάτες ιατρούς, αλλά από το Υπουργείο μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Κάνουν και αυτοί ότι μπορούν, ας μην ξεχνάμε ότι ήρθε το Υπουργείο και άνοιξε τα χειρουργεία του νοσοκομείου μας, όταν κάποιοι ήθελαν να μην λειτουργούν, τα γνωρίζουν αυτά οι Ζακυνθινοί. Κανείς δεν πρέπει να κάνει αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας το Νοσοκομείο.   

Εμείς δεν θέλουμε να υποβαθμίζουμε συστηματικά το Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπως κάνουν άλλοι, που το απαξιώνουν. Είναι κρίμα αυτό που κάποιοι κάνουν, κόβουν τα πόδια τους, είναι σαν να έχεις ένα παιδί που έχει ένα κουσούρι και να βγαίνεις δημόσια να το βρίζεις. Το νοσοκομείο μας έχει τα προβλήματά του όπως όλα τα νοσοκομεία, πρέπει να τα λύνουμε χωρίς να κλονίζουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου είναι στην μεγάλη πλειοψηφία τους γιατροί ιδεολόγοι. Είμασταν και είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Το νοσοκομείο μας, δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα υπουργείο και σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, Δεν είναι κτήμα κανενός, ανήκει στη Ζακυνθινή κοινωνία.

Δεν δηλώνω κομματικός, δεν δηλώνω ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Η προηγούμενη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου έκανε τον κύκλο της. Δεν θα επεκταθώ, οι συνάδελφοι γιατροί είναι σε θέση να καταλάβουν τι λέω.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: