Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Παύλος Καψαμπέλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου με τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Ιατρική Κίνηση Ζακύνθου»)

Παύλος Καψαμπέλης
Παύλος Καψαμπέλης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου με τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Ιατρική Κίνηση Ζακύνθου»)

«Για οκτώ συνεχόμενες θητείες, οι συνάδελφοί μου με εμπιστεύονται και με εκλέγουν Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου. Εκτιμούν ότι αφήνω εκτός του Συλλόγου και εκτός νοσοκομείου το κομματικό μου πηλήκιο. Ουδέποτε είχα κομματικό οφίτσιο, ουδέποτε μετείχα σε πολιτικές εκλογές. Έχω μια διάφανη πορεία και γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι στα ιατρικά θέματα κινούμαι υπερκομματικά, όπως κάνω και τώρα, με ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο.

Υπάρχουν σοβαροί συνάδελφοι στο ψηφοδέλτιό μας, από όλους τους πολιτικούς χώρους, μπορεί να μην υπάρχει κάποιος που να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκδήλωσε κάποιος το ενδιαφέρον του να μετέχει και τον αποκλείσαμε. Το άλλο ψηφοδέλτιο είναι αμιγώς του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρά κομματικό. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

Εμείς έχουμε συναδέλφους που μετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, με κριτήριο την σοβαρότητα και την διαχρονική προσφορά. Δεν λειτουργούμε με την λογική της εξόφλησης γραμματίων, ούτε για εξαργύρωση ρουσφετιών, ή άλλων τέτοιων κριτηρίων. Γνωριζόμαστε άπαντες στη Ζάκυνθο, η ιατρική κοινότητα γνωρίζει τον καθένα ξεχωριστά.

Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για πολυθεσίτη, οι θέσεις που κατέχω δεν είναι αμειβόμενες. Το να με αποκαλεί κάποιος πολυθεσίτη, δεν αποτελεί κατηγορία για εμένα, αλλά τιμή, αφού οι συνάδελφοί μου στην συντριπτική τους πλειοψηφία με εμπιστεύονται και με επιλέγουν. Αυτοί που δεν έχουν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους, αυτοί πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Είναι παράδοξο και γελοίο να μου προσάπτουν ευθύνες, αυτοί που έχουν μηδενική προσφορά στη δημόσια υγεία. Έχω μια διαχρονική προσφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, όταν ήμουν στη διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας έφτιαξα τέσσερα νοσοκομεία.

Αυτοί που με κατηγορούν ότι ευθύνομαι για τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, είναι και αυτοί που ενέχονται. Είναι αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για κομματικούς λόγους. Από όλα τα πορίσματα και τις πραγματογνωμοσύνες, πηγάζει το αποτέλεσμα που δεν χωρά αμφισβήτηση, ότι για τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν υπάρχει ως αιτία το ιατρικό λάθος, ή η ιατρική αμέλεια.
Άλλοι πρέπει να ανησυχούν. Να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της, μπορεί να καθυστερεί αλλά είμαι βέβαιος ότι θα την κάνει στο ακέραιο.

Αν δεν υπήρχαν τα τουριστικά ιατρεία θα είχε καταρρεύσει προ πολλού το νοσοκομείο Ζακύνθου. Αυτά τα ιατρεία αντιμετωπίζουν τα ελαφρά περιστατικά και αποσυμφορίζουν το νοσοκομείο μας από το οποίο το τελευταίο τετράμηνο έχουν παραιτηθεί οκτώ συνάδελφοι.

Έχουμε μια κυβερνητική πολιτική στον χώρο της δημόσιας υγείας, που κυριολεκτικά την διαλύει. Για αυτό και παραιτούνται συνεχώς νοσοκομειακοί ιατροί, έχουν φύγει εκτός Ελλάδος 20 χιλιάδες νέοι ιατροί, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε νέους ιατρούς. Συνεχώς πάμε και χειρότερα. Δεν είναι οικονομικό μόνο το θέμα της παραίτησης νοσοκομειακών ιατρών, είναι και θέμα κύρους του ιατρού, θέμα αξιοπρέπειας. Όταν διοικήσεις Νοσοκομείων δίνουν εντολές σε ιατρούς για ιατρικές πράξεις, τότε σημαίνει ότι έχουν ξεφύγει εντελώς τα πράγματα, αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία.

Όλα τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν στη Ζάκυνθο, λειτουργούν νομίμως. Για να αδειοδοτηθούν οι ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, όπως αυτή που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Μουζάκι, δεν έχει καμία συμμετοχή ο Ιατρικός Σύλλογος, πρώτα γνωμοδοτεί η διοίκηση του νοσοκομείου και μετά δίνει την άδεια η Περιφέρεια. Πριν όμως γνωμοδοτήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, οφείλει να ζητήσει τη γνωμοδότηση του επιστημονικό συμβούλιου του νοσοκομείου. Παρατύπως, δόθηκε η θετική γνωμοδότηση της διοίκησης του Νοσοκομείου, αφού ουδέποτε ζητήθηκε η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: