Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Γιάννης Κόκλας (Αντιδήμαρχος Παιδείας, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας)

Γιάννης Κόκλας
Γιάννης Κόκλας
Αντιδήμαρχος Παιδείας, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

«Λυπάμαι πραγματικά, γιατί πέρυσι εγκαινιάσαμε το Αρετάκειο δημοτικό σχολείο και τώρα αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, δηλαδή για να μείνει ανοιχτό το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών.
Το Υπουργείο Παιδείας ευθύνεται για το ότι το σχολείο δεν έχει καθηγητές, δεν έχει φιλόλογο, μαθηματικό και φυσικό.

Όταν ενημερωθήκαμε ότι αποχαρακτηρίσθηκε από δυσπρόσιτο το σχολείο και έχει έλλειψη εκπαιδευτικών, με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής παιδείας του Δήμου Ζακύνθου, στείλαμε στις 19 Σεπτεμβρίου επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, με την οποία του ζητήσαμε να επανέλθει ο χαρακτηρισμός του δυσπρόσιτου, αλλά μέχρι σήμερα απάντηση δεν λάβαμε.

Ήμουν παρών στη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, μαζί με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Κολοκοτσά, με θέμα το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών. Ζητήσαμε χθες από τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή να μεριμνήσει ώστε να συναντηθούμε με τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω βεβαρημένου προγράμματος του κ. Γαβρόγλου. Υπήρξαν βέβαια επαφές με συνεργάτες του Υπουργού, καθώς και επαφή του Βουλευτή Ζακύνθου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη. Λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν αναπληρωτές καθηγητές για το σχολείο των Βολιμών, ότι αργότερα θα έχουμε και διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και πως το αρμόδιο Υπουργείο θα εξετάσει την πρότασή μας, να χαρακτηρισθεί εκ νέου το σχολείο ως δυσπρόσιτο στην κατηγορία ΙΑ.

Αν δεν υπάρξει λύση τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε, θα πάμε και πάλι στην Αθήνα και θα επιδιώξουμε απευθείας συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάμε σύσσωμοι όλοι οι φορείς στον αρμόδιο Υπουργό, είναι πάντα σε ισχύ. Αν κριθεί σκόπιμο θα το κάνουμε. Το θέμα επείγει και οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να δώσουν λύση, να μην χάνουν άλλο τα παιδιά κρίσιμες εκπαιδευτικές ώρες.

Ως Δήμος Ζακύνθου, εξετάζουμε το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης των εκπαιδευτικών που θα έρθουν, για τις μετακινήσεις τους και την διαμονή τους, αλλά το κυρίαρχο είναι να χαρακτηρισθεί εκ νέου το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών ως δυσπρόσιτο.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: