Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Γκούσκος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

Κωνσταντίνος Γκούσκος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου)

«Στις 8 Αυγούστου αποχαρακτηρίσθηκε από δυσπρόσιτο το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών. Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζαμε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά οι περισσότεροι θεσμικοί παράγοντες δεν το αντιλήφθηκαν.

Το Υπουργείο Παιδείας αποχαρακτήρισε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα από δυσπρόσιτα που ήταν χαρακτηρισμένα.  

Το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών έχει οργανικά κενά καθηγητών, αφού δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων καθηγητών, αλλά και κενά αναπληρωτών. Για να λειτουργήσει κανονικά, χρειάζεται 8 βασικούς καθηγητές και κάποιους αναπληρωτές. Σήμερα λείπουν ένας φιλόλογος, ένας μαθηματικός και ένας φυσικός.

Ο αναπληρωτής καθηγητής σήμερα αμείβεται μηνιαίως με περίπου 950 ευρώ μισθό. Αν πληρώνει από την τσέπη του τις μετακινήσεις του για τις Βολίμες , την στέγαση και την διατροφή του, του μένουν περίπου 400 ευρώ για να ζήσει. Έτσι προτιμά να μην αποδέχεται τον διορισμό του, ακόμη και να παραιτείται, όπως συνέβη ήδη με μια καθηγήτρια.

Οι λύσεις είναι δύο. Ή να διορισθούν όλοι οι καθηγητές που ζητάμε για το νησί και να αποδεχτούν να πάνε κάποιοι εξ αυτών στο σχολείο των Βολιμών, ή να χαρακτηρισθεί εκ νέου ως δυσπρόσιτο το σχολείο, για το υπάρχει το κίνητρο της έξτρα μοριοδότησης στους αναπληρωτές που θα διορίζονται εκεί, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι.  

Περιμένουμε εννέα με δέκα διορισμούς καθηγητών στη Ζάκυνθο, βάση του 3ου κύματος διορισμών που αναμένεται. Το ερώτημα είναι αν θα αποδεχτούν τον διορισμό τους, εδώ είμαι επιφυλακτικός.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: