Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Άγγελος Λαγουνάρης (Λυκειάρχης Βολιμών)

Άγγελος Λαγουνάρης (Λυκειάρχης Βολιμών)

«Το γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών καλύπτει σχεδόν το σύνολο των χωριών της ορεινής Ζακύνθου. Σήμερα έχουμε περίπου 80 μαθητές, αλλά δυστυχώς τα παιδιά φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα κατεύθυνσης της 3ης Λυκείου, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις και χάνουν ώρες διδασκαλίας. Πως θα καλυφθεί η χαμένη ύλη; Mην ξεχνάμε ότι το σχολείο μας έχει επιτυχίες στις πανελλαδικές, πέρυσι είχε έξι επιτυχόντες.

Το σχολείο μας ήταν το μόνο με τον χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου στη Ζάκυνθο, αυτό έδινε έξτρα κίνητρο στους αναπληρωτές να το επιλέγουν. Ένας αναπληρωτής γράφει διπλάσια υπηρεσία όταν διδάσκει σε ένα δυσπρόσιτο σχολείο, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για αυτόν.

Ενώ η απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό του σχολείου μας, βγήκε στις 8 Αυγούστου, κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου. Γνωρίζουμε ότι σε πενήντα σχολεία, όπως αυτά της Ιθάκης, επανήλθε ο χαρακτηρισμός του δυσπρόσιτου από το Υπουργείο Παιδείας. Να το κάνουν και για το σχολείο μας, δεν έχουμε μόνιμους καθηγητές και δεν έρχονται αναπληρωτές, χρειαζόμαστε απαραίτητα και άμεσα έναν φιλόλογο, έναν μαθηματικό και έναν φυσικό. Μιλάμε για βασικά μαθήματα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: