Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Πάτερ Διονύσιος Μαρίνος (Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών)

Πάτερ Διονύσιος Μαρίνος (Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών)

«Αυτή τη στιγμή, οι μαθητές του γυμνασίου-λυκείου Βολιμών και οι γονείς δίνουμε μαζί την μάχη μας και ελπίζουμε να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που μας δίνουν, ότι θα χαρακτηρισθεί εκ νέου το σχολείο μας ως δυσπρόσιτο για να έρθουν καθηγητές.

Με τις φωνές δεν κερδίζεις κάτι, κερδίζεις μόνο με το να αναδεικνύεις το πρόβλημα και αυτό έκανα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πολιτικοί αθέτησαν την υπόσχεση που έδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήγαν μόνοι τους στην Αθήνα και δεν είμασταν εμείς παρόντες. Για ποιον λόγο; Φοβούνται τους γονείς;

Ενημερώσαμε για το πρόβλημα τους γονείς, τα παιδιά, τους κατοίκους των ορεινών, φορείς, Δήμο, Περιφέρεια και Βουλευτή Ζακύνθου, πλέον πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αν δεν γίνει κάτι θα φύγουμε από τα σπίτια μας, θα αναγκαστούμε να στείλουμε τα παιδιά μας στην Πόλη, σε άλλα χωριά, μετανάστες θα γίνουμε. Υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών που θέλει να μετεγγραφεί σε άλλα σχολεία, θα ερημώσουμε στα ορεινά. Πρότεινα να βοηθήσει και ο Δήμος Ζακύνθου τους καθηγητές που θα έρθουν, να φροντίσει να δώσει κάποιες παροχές σε αυτούς τους ανθρώπους, να μένουν σε κτήρια που ανήκουν στον Δήμο και δεν χρησιμοποιούνται σήμερα.

Έκλεισε το Ναυάγιο και όλοι έτρεξαν να το ανοίξουν, ενδιαφέρθηκαν για το ζήτημα, για το σχολείο μόνο λόγια ακούμε. Να μην αθετούν τις υποσχέσεις τους οι πολιτικοί, όλο υποσχέσεις ακούμε.

Αν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου δεν γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, θα κινητοποιηθούμε πιο δυναμικά.
Θα έρθουν οι εκλογές και θα κριθούν όλοι οι πολιτικοί από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια. Σήμερα οι πολιτικοί είναι ανεπιθύμητοι στα ορεινά.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: