Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Διονύσης Μπάστας (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου)

Διονύσης Μπάστας
Διονύσης Μπάστας
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Εμπορίου

«Υπόσχομαι ότι θα φέρω το ζήτημα της υποστελέχωσης του γυμνασίου-λυκείου Βολιμών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Αργοστόλι. Θα λάβουμε απόφαση για να ασκηθεί πίεση και να λυθεί το θέμα, όπως κάναμε και για τα σχολεία της Κεφαλονιάς.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, τέθηκε ζήτημα για τα σχολεία της Κεφαλονιάς που είχαν αποχαρακτηρισθεί από δυσπρόσιτα. Όταν συζητήθηκε το θέμα για την Κεφαλονιά, δεν ξέραμε τίποτα για το σχολείο των Βολιμών, κανείς δεν μας ενημέρωσε, αν γνωρίζαμε το πρόβλημα θα είχαμε ασχοληθεί, καλό είναι να προλαμβάνεις κάτι.

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας ήταν με βάση κάποια γενικά χαρακτηριστικά, να επιλέξει ένα σύστημα που θα εφαρμοζόταν σε όλη την Ελλάδα. Τι θεωρείται ορεινό; η Ζάκυνθος λόγω της μορφολογίας της δεν έχει ορεινά χωριά, μόνο κάποια ημιορεινά. Το αρμόδιο Υπουργείο δεν γνωρίζει επακριβώς τη γεωγραφία του κάθε νησιού, ή τη μορφολογία του, είναι άλλο θέμα το ζήτημα της χιλιομετρικής απόστασης ενός σχολείου και των εξόδων που επιβαρύνουν έναν αναπληρωτή και άλλο θέμα ο χαρακτήρας του δυσπρόσιτου, λόγω ορεινής περιοχής.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: