Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Χρήστος Τσουκαλάς (Μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών)

Χρήστος Τσουκαλάς (Μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών)

«Έχουμε την διαβεβαίωση ότι μέχρι την επόμενη Τρίτη με Τετάρτη, θα έρθουν εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας και θα καλυφθούν οι κενές θέσεις. Τα παιδιά θα συνεχίσουν την κατάληψη στο σχολείο μας, αν δεν πληρωθούν τα κενά όλων των εκπαιδευτικών.

Αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα, έχουν ήδη φύγει δύο παιδιά για άλλα σχολεία και σκέφτονται και άλλα να φύγουν, ειδικά της Γ Λυκείου, αφού θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις πανελλαδικές εξετάσεις και να μην χάσουν άλλες ώρες διδασκαλίας.

Μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ κ. Προβής, ότι έχουν προσληφθεί για τη Ζάκυνθο επτά εκπαιδευτικοί και ότι την επόμενη Τρίτη, τέσσερεις εξ αυτών θα έρθουν στο γυμνάσιο-λύκειο Βολιμών. Το ερώτημα όμως είναι, αν αυτοί οι αναπληρωτές θα αποδεχτούν τον διορισμό τους και θα έρθουν τελικά στο σχολείο μας να διδάξουν, δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να το κάνουν.

Ακούγοντας όμως τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπάστα να ρωτά τι έκανε ο σύλλογός μας για το θέμα του αποχαρακτηρισμού ως μη δυσπρόσιτου και στο γιατί δεν ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, του απαντώ ότι εμείς ήμασταν οι τελευταίοι που το μάθαμε. Ο ίδιος όμως γνώριζε το θέμα, πέρυσι τον Μάρτιο ήταν παρών ο κ. Μπάστας σε Περιφερειακό Συμβούλιο στους Παξούς, όπου τέθηκε το θέμα των δυσπρόσιτων σχολείων και γνώριζε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας. Τι έκανε ο ίδιος; επίσης είπε ότι δεν υπάρχουν ορεινά σχολεία στη Ζάκυνθο. Δεν είναι το θέμα αυτό, ένα σχολείο δεν χαρακτηρίζεται δυσπρόσιτο μόνο επειδή είναι σε ορεινή έκταση. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, πολλά κριτήρια που κρίνουν ένα σχολικό συγκρότημα προκειμένου να χαρακτηριστεί δυσπρόσιτο ή όχι.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: